Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot/N1 Nataša Škaričić: Mislim da su svi mediji danas trebali imati ACAB na naslovnici!

Nataša Škaričić: Mislim da su svi mediji danas trebali imati ACAB na naslovnici!

Tu je poruku na svom Facebook profilu objavila nakon uhićenja Indexovog novinara Gordana Duhačeka

Nagrađivana novinarka Nataša Škaričić jučer je, nakon uhićenja Indexovog novinara Gordana Duhačeka, na svom Facebook profilu objavila poruku 'ACAB'. Zamolili smo je za komentar, a evo što nam je kazala:

- Policija me ne zanima, oni samo postupaju prema preporukama svojih ideološki prepariranih šefova. Mislim da su svi mediji danas trebali imati ACAB na naslovnici, u znak protesta protiv vlasti i pravosuđa koji su nas uveli u najgluplje razdoblje u povijesti represije nad slobodom govora. Tuđman i Sanader su barem bili ozbiljni kad su davili medije, a novinari su stradavali radi tekstova koji su narušavali idilu autokracije pod kojom se odvijao politički kriminal - kazala je Nataša Škaričić.

Ističe kako je hapšenje Duhačeka ekstremno agresivno jer je besmisleno, do mjere da se pita treba li svima koji su u tome sudjelovali oduzeti poslovnu sposobnost. 

- Ne radi se samo o sumanutom viđenju granica slobode govora, nego o potpunom gubitku osjećaja za političku i pravnu realnost. U takvoj situaciji, po mom sudu, ne funkcioniraju 'žestoke osude', kakvu je npr. poslao HND. Ako smo dogurali dotle da je za državu problem ACAB ili obrada Vile Velebita, ja bih voljela da svi krenu s istim inkriminiranim porukama, pa da vidimo ima li ovom ludilu kraja - zaključila je. 

Vaša reakcija na temu