Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com NE ZNA ŠTO MU JE BILO Za dvije kutije Marlbora i prijetnju čekićem godina i po zatvora

NE ZNA ŠTO MU JE BILO Za dvije kutije Marlbora i prijetnju čekićem godina i po zatvora

Opozvana mu je uvjetna kazna jer je razbojničku krađu počinio dok je bio na kušnji

Splićanin sa Skalica osuđen je na godinu dana zatvora za razbojničku krađu, a kako je djelo počinio dok je bio na kušnji, opozvana mu je uvjetna kazna od godine dana zbog tableta ecstasyja pa mu je tako izrečena jedinstvena kazna od godine i po zatvora. 

Nezaposleni inženjer na optuženičku klupu dospio je jer je iz Konzumovog dućana u kvartu odšetao s dvije kutije crvenog Marlbora. Prodavačici je dao papirić na kojem je pisalo '100 tisuća' te je zatražio da mu vrati ostatak. Bio je, naime, uvjeren da plaća novčanicom od 100 tisuća kuna. Izašao je iz dućana s cigaretama, za njim je potrčao poslovođa. Zatražio je da vrati cigarete, a okrivljeni je iz jakne izvadio zidarski čekić s dva šiljka i zaprijetio: 'Ajde dođi, sad ćeš ti vidjeti.' Zatrčao se prema poslovođi, koji se preplašio i pobjegao. Okrivljeni je tako oštetio Konzum za 60 kuna, što je dužan nadoknaditi. Morat će platiti i troškove postupka od 3.288 kuna. 

Okrivljeni je sve priznao. Žao mu je, kaje se. Nije htio nikoga ozlijediti, već su mu se nakupile razne stvari, poput prekida dugogodišnje veze i gubitka posla. Zaista ne zna što mu se dogodilo da napravi ovako nešto zbog 60 kuna, odnosno, dvije kutije cigareta i osramoti sebe i obitelj. Od veljače je u istražnom zatvoru, shvatio je što je napravio pa može obećati da više neće činiti kaznena djela. Spreman je podmiriti štetu, što mu je uzeto kao olakotna okolnost, jednako kao i priznanje, žaljenje i kajanje te obećanje da neće više činiti kaznena djela. Olakotna okolnost je i mala vrijednost štete te činjenica što je bio smanjeno ubrojiv. 

Otegotna je ranija osuđivanost kao i to što je djelo počinjeno u vremenu provjeravanja presude zbog droge. 

Vaša reakcija na temu