Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović NEĆE U ZATVOR 15-godišnjak koji je u Splitu okrutno ubio staricu - neubrojiv!

NEĆE U ZATVOR 15-godišnjak koji je u Splitu okrutno ubio staricu - neubrojiv!

Imao je paranoidno-psihotičnu epizodu

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu sudu je podnijelo zahtjev da se 15-godišnjaku, koji je u stanu u Sukoišanskoj ubio 89-godišnakinju, odredi prisilan smještaj prema odredbama Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama. Psihijatrijsko-psihološko vještačenje pokazalo je da je ubio u stanju teže duševne smetnje s paranoidno-psihotičnom epizodom zbog čega nije mogao shvatiti značenje djela, niti upravljati postupcima. 

Maloljetnik je 27. rujna oko 17.30 sati uletio u zgradu u Sukoišanskoj ulici i odreda počeo zvoniti i kucati po vratima. Kada je žrtva otvorila vrata, nasilno je ušao i udario je šakom u glavu. Žena je počela dozivati pomoć pa ju je odvukao u drugu prostoriju i nastavio udarati rukama i nogama po glavi. Žrtva je trpjela veliku bol i psihičku patnju, a od teških ozljeda je ubrzo preminula.

Petnaestogodišnjak se nakon toga sav krvav prošetao do sjedišta splitske policije udaljenog nepunih 200 metara. Najprije je tvrdio da ga je netko napao, a onda je kazao da ima rupe u pamćenju. Policija ga je prijavila za teško ubojstvo, pritvoren je nakon ispitivanja na sudu, a Državno odvjetništvo traži da se istražni zatvor produlji.

Vaša reakcija na temu