Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NEMA SUĐENJA BOJANU IVOŠEVIĆU Smijenjeni šef Druge postaje nije sastavio valjan prekršajni nalog, postupak će se obustaviti

NEMA SUĐENJA BOJANU IVOŠEVIĆU Smijenjeni šef Druge postaje nije sastavio valjan prekršajni nalog, postupak će se obustaviti

'Policajci su gledali kako se odvija kazneno djelo i prekršaj, nisu reagirali'

Suđenje zamjeniku splitskog gradonačelnika Bojanu Ivoševiću za omalovažavanje i vrijeđanje policije, odnosno, rečenicu u kojoj je spomenuo da su policijski službenici maćani i da nisu normalni, završeno je prije no što je počelo. Viša sudska savjetnica zadužena za slučaj zaključila je da prekršajni nalog kojeg potpisuje smijenjeni šef Druge policijske postaje Ante Balov nije valjan. 

'Neću vas uopće ispitivati, optužnom aktu nedostaju bitni elementi tako da ću obustaviti postupak. Nije uopće precizirano kome ste ovo rekli, niti je navedeno u obrazloženju', kazala je viša sudska savjetnica. 

'Taj koji je izdao prekršajni nalog uopće nije bio tamo, a onda je smijenjen', komentirao je Ivošević. 

Prije no što je sudska savjetnica vidjela da je prekršajni nalog manjkav, Ivošević je htio objasniti kontekst u kojem je izrekao spornu rečenicu, a nudio je i video snimak. 

'Nitko od policijskih službenika nije reagirao i postupio u skladu sa zakonom i ovlastima dok se pred njihovim očima događalo kazneno djelo i prekršaj', kazao je Ivošević. 

'Ne možemo ulaziti u to, niti je to razlog da ovako nešto nekome kažete', odgovorila je viša savjetnica. 

'Oprostite, ja sam njihov kolega. Načelnik sam Civilne zaštite koji zna što je normalno, a što devijantno ponašanje. Oni su se nenormalno ponašali', kazao je Ivošević. 

Pojasnio je da je napeta situacija u Glagoljaškoj ulici s investitorom Kraljevićem trajala već neko vrijeme. Spornu rečenicu je izrekao jer policajci nisu htjeli spriječiti izvođača radova u uklanjanju vatrogasnih znakova opasnosti od pada stabla. 

Sjetio se i 'sačekuše' ispred kuće u kojoj je sudjelovao izvođač radova i njegov prijatelj USKOK-ov optuženik iz afere Složna braća, a nije propustio spomenuti i policajca kojeg je prozvao na konferenciji u Banovini jer se javio USKOK-ovom optuženiku čim je Ivošević prijavio događaj policiji. 

'Kraljević mi je rekao da sam retardiran, ja sam to prijavio policiji, međutim, oni nisu poduzeli ništa. Smijenjeni načelnik Balov je četiri sata ugrožavao živote građana i nije dozvolio intervenciju vatrogasaca', obrazlagao je Ivošević koji je na sud došao u pratnji svoje braniteljice Glorije Anzulović Roki.

Nakon završetka rasprave dao nam je izjavu.


Vaša reakcija na temu