Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NESLANOVAC Zagorski put će se spojiti s Ulicom 141. brigade, a ponovno je pokrenut projekt spoja Kupreške i Puta Smokovika
Naš grad Piše: Dalmatinski portal

NESLANOVAC Zagorski put će se spojiti s Ulicom 141. brigade, a ponovno je pokrenut projekt spoja Kupreške i Puta Smokovika

'Željeli bismo da gradske službe budu malo brže i sklonije slijediti naš ritam ostvarivanja zamišljenih projekata'

Osim tri glavna projekta: UPU-a Dujmovača - Smokovik zapad, ozelenjivanja kvarta u sklopu akcije Zeleni Neslanovac i izgradnje nogostupa, u tom splitskom kvartu se radi na mnoštvu drugih, jednako važnih projekata. Jedan od njih je i Put Smokovika OS 1 koji je u fazi ishodovanja lokacijske dozvole.

- Izgradnjom par stotina metara te ulice spojit će se Zagorski put s Ulicom 141. brigade na Mejašima, čime će se rasteretiti glavni prilazi velikom trgovačkom centru i omogućiti izravna komunikacija između ova dva kvarta. Konstantno radimo na poboljšanju sigurnosti prometa kroz Neslanovac postavljanjem prometnih ogledala i znakova, iscrtavanjem oznaka na kolniku, kao i asfaltiranjem ulica u kvartu (Magistrala Solin, nedavno) ili popravljanjem oštećenih dionica kolnika ili nogostupa.  Upravo je prekjučer Cestar počeo dogovorenu sanaciju dijela Zagorskog puta uz željezničku prugu. Postavili smo dosta novih stupova javne rasvjete, a imamo izrađena i dva projekta rasvjete, od kojih se jedan odnosi na područje između zgrada u Kupreškoj ili Dolini suza, kako mi popularno zovemo to područje, a drugi na dječje igralište kod OŠ Ravne njive – Neslanovac – rekao nam je Ante Popović, predsjednik Vijeća Gradskog kotara Neslanovac.

Kaže i da su mnoge zapuštene i korovom obrasle lokacije prijavili poljoprivrednom redaru, ali nisu zadovoljni brzinom reakcije i odazivom na zamolbe.

- U konstantnom nastojanju ka urbanizaciji našeg zapuštenog kvarta postavili smo i četiri kompleta klupa sa stolovima kod OŠ Ravne njive - Neslanovac. Nažalost, neki divljaci su uništili dva od četiri postavljena kompleta. Postavili smo i kamere za nadzor odlaganja glomaznog otpada na lokacijama u Ulici salonitanskih mučenika i Sarajevskoj, što će, nadamo se, pridonijeti da se tu ne gomila građevinski i svaki drugi otpad – naveo je Popović.


Kotarski čelnik kaže i da puno rade kako bi djeci omogućili sigurniji i ljepši život. 

- Novim spravama i antistres podlogom potpuno je obnovljeno igralište ispred vrtića Veseli patuljci, a kod dječjih igrališta u Potoku (Zagorski put) i OŠ Ravne njive – Neslanovac postavili smo dvije špine koje će sigurno dobro doći svima, pogotovo u vrelim ljetnim danima. Na igralištu u Potoku posadili smo 13 stabala i mnoštvo ukrasnog grmlja i bilja, a izgradili smo i sustav za odvodnju oborinske vode na ulici pokraj igrališta, gdje se prije sa svakom kišom stvarala lokva duboka dvadesetak centimetara. Visoka stabla poput javora, paulovnije i omiljene koštele, omogućit će boravak na dječjem igralištu i u vrijeme najveće žege - izvijestio je Popović.

Projekt spoja Kupreške i Puta Smokovika, nakon šest godina ležanja u ladicama, ponovno je pokrenut izmjenama nužnim za dobivanje lokacijske dozvole koja mu je prethodno bila odbijena.

- Tu smo naišli na neobjašnjivo višegodišnje zaustavljanje projekta. Kad je Odjel za urbanizam odbio izdati lokacijsku dozvolu i zatražio njegovu izmjenu, projekt se zakopao u nekoj ladici, gdje je ležao do nedavno.

Ima još novosti iz Gradskog kotara Neslanovac.

- Izradili smo novi Poslovnik o radu Kotarskog vijeća uskladivši ga sa zakonom, a nadamo se da će poslužiti i gradskoj upravi da uskladi sa zakonom poslovnike i drugih kotareva i mjesnih odbora.

Ante Popović u stalnom je kontaktu s Hrvatskim cestama u vezi s dovršetkom izgradnje preostalih 600 metara Zagorskog puta.

- Hrvatske ceste izradile su novi projekt i čekaju pozitivno rješenje Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja (MINGOR) za ovaj zahvat u prostoru. Taj postupak je obavezan za državne ceste. Nakon što se ishodi pozitivno mišljenje MINGOR-a, pokrenut će se postupak ishođenja građevinske dozvole s prethodnim ishođenjem posebnih uvjeta svih javno-pravnih tijela. Ovi uvjeti su već ishođeni u postupku koji je prije nekoliko godina vođen za naručitelja tj. investitora Grad Split, ali zbog proteka vremena potrebno je ponoviti i ažurirati ih.

Za kraj je Popović rekao:

- Kao zaključak mogli bismo reći da bismo željeli da gradske službe budu malo brže i sklonije slijediti naš ritam ostvarivanja zamišljenih projekata. Mi smo ponekad možda i nestrpljivi, ali predugo smo čekali da se na Neslanovcu pojave ikakvi urbani sadržaji koji se u drugim kvartovima podrazumijevaju sami po sebi. Sad kad su se stvari napokon pokrenule, želimo ići dalje u uređivanju svoga kvarta.

Vaša reakcija na temu