Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay NEUBROJIV Ubo kolegu u vrat, bio je uvjeren da je tajni agent na zadatku

NEUBROJIV Ubo kolegu u vrat, bio je uvjeren da je tajni agent na zadatku

Kod okrivljenika je utvrđen sumanuti poremećaj

Potvrđena je optužnica za pokušaj ubojstva protiv 26-godišnjeg Martina K. iz Kaštela koji je u listopadu prošle godine u pogonu HŽ-a u Solinu u vrat ubo 52-godišnjeg kolegu. U optužnici se navodi da se radilo o šiljastom predmetu i da je djelo okrivljeni počinio neubrojiv u stanju perzistentnog sumanutog poremećaja zbog čega nije mogao shvatiti značenje svojih postupaka, niti vladati svojom voljom. Kolegi je prišao s leđa i zadao mu ubodno-reznu ranu između vratnog i prsnog kralješka s nagnječenjem moždine i posljedicom djelomične uzetosti desne noge. 

Napadnuti se srušio na podest uz radionički kanal zadobivši još nekoliko ozljeda, među ostalim i tešku ozljede jetre. Prebačen je u KBC Split, okrivljeni je pobjegao iz radionice, ali je brzo pronađen i uhićen. Produljen mu je istražni zatvor. Zbog stanja u kojem se nalazi postoji opasnost od ponavljanja sličnog ili težeg kaznenog djela pa je potrebno provesti obavezno psihijatrijsko čuvanje i liječenje, navodi se u optužnici. 

Okrivljeni je u svojim sumanutim idejama i halucinacijama bio uvjeren da ga na poslu truju hranom i da je žrtva zapravo tajni agent na zadatku. Bio je uvjeren da ga prisluškuje i prati. Osjetio je to po njegovoj energiji.

Vaša reakcija na temu