Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dean Bubić NINČEVIĆ PRESJEKAO: Odustaje od imenovanja partnerice u Nadzorni odbor Vodovoda i kanalizacije, Solin prestaje sudjelovati u radu Skupštine!

NINČEVIĆ PRESJEKAO: Odustaje od imenovanja partnerice u Nadzorni odbor Vodovoda i kanalizacije, Solin prestaje sudjelovati u radu Skupštine!

'Gradu Splitu neka je na čast', poručio je

Gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević odlučio je povući prijedlog imenovanja partnerice Marijane Žižić u Nadzorni odbor Vodovoda i kanalizacije. Obavijestio je pisanim putem suvlasnike komunalne tvrtke u većinskom upravljanju Grada Splita. Upravo je splitska vlast privremeno stopirala imenovanje Žižić dok Vodovod i kanalizacija zatraži mišljenje Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa

Ninčević navodi da se radi o presedanu na sjednici na kojoj se, inače, raspravljalo o cijeni vode, naknade za razvoj i Planu poslovanja te o imenovanjima predstavnika Solina i Šolte.

Istaknuo je da s obzirom na to da je prijedlog od strane Grada Solina za imenovanje u Nadzorni odbor upućen od ovlaštene osobe, da predloženi kandidat ispunjava sve zakonom i aktima društva propisane uvjete, nije bilo nikakvih razloga niti formalnih prepreka da predloženi kandidat ne bude potvrđen od Skupštine društva.

- No, ne prvi put Grad Split nastupa s pozicije sile i moći. Unatoč protivljenju svih ostalih predstavnika suvlasnika društva, te unatoč činjenici da nikada nije bilo dovedeno u pitanje potvrđivanje legitimno predloženog kandidata, sukladno propisanoj proceduri koje je predložio jedan od suvlasnika, samo predstavnik Grada Splita nije glasao za potvrđivanje kandidata Grada Solina - navodi.

Ninčević smatra da se radi o grubom kršenju zakonom i Društvenim ugovorom zajamčenih prava suvlasnika.

 - Ali, i o opasnom presedanu koji se, drage kolegice i kolege, iz bilo kojih razloga i zbog bilo kojeg povoda, može dogoditi i nekome od vas - piše gradonačelnicima gradova suvlasnicima Vodovoda i kanalizacije.

Uvijek je, dodao je, isticao, a to i dalje misli da određena zajednica, pa tako i komunalna društva u kojima ima više suvlasnika, mogu uspješno surađivati i djelovati samo onda ako postoji uvažavanje svih suvlasnika i njihovih prava, bez obzira na veličinu pojedinog grada ili općine i njihovu udjelu u vlasništvu.

- S obzirom na sve navedene činjenice te krajnje neprimjeren postupak od strane većinskog suvlasnika, te onemogućavanje konzumiranja prava koje pripadaju Gradu Solinu, jer nema prava s 'odgodom', ono nekome pripada ili ne pripada, ovim putem obavještavam sve suvlasnike, ujedno i članove Skupštine društva, kao i direktora društva i stručne službe ViK-a, da kao ovlašteni predlagatelj povlačim prijedlog imenovanja Marijane Žižić kao predstavnika Grada Solina u Nadzorni odbor društva - obavještava ih.

Uz to, Grad Solin neće do daljnjega sudjelovati u radu Skupštine niti imenovati svog predstavnika u Nadzorni odbor.

-  Nema smisla sudjelovati u radu društva, kad i dok će netko drugi  (Grad Split) odlučivati o pravima koje pripadaju Gradu Solinu - obrazložio je.

Zahvalio se još jednom predstavnicima svih ostalih suvlasnika što su bili korektni i postupili u 'skladu s dobrom praksom koja do sada nije bila dovedena u pitanje'.

 - Gradu Splitu neka je na čast! - završio je gradonačelnik Solina.

Vaša reakcija na temu