Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Jadrolinija NOVA RUTA Trajekti za Velu Luku i Lastovo moraju oko Paklinskih otoka

NOVA RUTA Trajekti za Velu Luku i Lastovo moraju oko Paklinskih otoka

Ministarstvo naredilo

Posljednjih mjesec dana trajekti Jadrolinije na liniji za Velu Luku i Uble ne plove više uz Hvar, već obilaze Paklinske otoke. Pitali smo Jadroliniju o čemu se radi.

'Trajekti na liniji prema Veloj Luci, prema odredbi od 25. srpnja izdanoj od strane Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, a sve zbog ograničenja brzine plovidbe uz morsko područje luke Hvar, plove alternativnim putem oko Paklinskih otoka. Nastavno na ovu promjenu, u tijeku je revidiranje reda plovidbe u suradnji s Agencijom za obalni pomorski promet', navode u Jadroliniji.

Pitali smo ih za koliko će to produžiti plovidbu i do kada će tada odredba biti na snazi. Evo odgovora.

'Sukladno Pravilniku o sigurnosti plovidbe i dozvoljenim brzinama u luci Hvar, ova je odredba na snazi do daljnjega. Promjena u prijeđenim miljama te novi plovidbeni red korigirat će se u suradnji s Agencijom za obalni linijski pomorski promet', kažu u Jadroliniji.

Vaša reakcija na temu