Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NOVOSTI S MARJANA Nema više parkiranja iznad Kašjuna

NOVOSTI S MARJANA Nema više parkiranja iznad Kašjuna

Problemi s prometom

Park šuma Marjan odlučila je posve dokinuti mogućnost parkiranja iznad plaže Kašjuni. O čemu se radi pojasnio nam je ravnatelj Marko Pejnović.

'Parkiranje uz cestu, bez obzira što ima mjesta, nije dozvoljeno i to nikako, ni pod kojim uvjetima, ne mogu i ne smiju postati legalna parkirna mjesta, jer jednostavno ne zadovoljavaju uvjete za legalna parkirna mjesta.

Kad se automobil parkira na mjesto na kojem nema bankine tada su pješaci prisiljeni kretati se kolnikom, što je zabranjeno, jer je s druge strane automobila opasna provalija.

Na mjestima na kojima je prije nekoliko godina postavljena nova bankina, odmaknuta je cca 1 metar od ceste te je na taj način omogućeno parkiranje, ali nedozvoljeno, jer parkiranje između kolnika i bankine nije dozvoljeno.

Kad se automobil parkira uz bankinu, jednim dijelom je na kolniku, što je zabranjeno, a pješaci su prisiljeni kretati se kolnikom, jer između automobila i bankine nema mjesta.

U ljetnom razdoblju, kad je javni prijevoz učestaliji i kad je automobil parkiran uz bankinu, 2 autobusa, autobus i vatrogasni kamion, pa čak i autobus i veći automobil, ne mogu se mimoići.

Sve navedeno su razlozi radi kojih se postavlja bankina uz južni dio Šetališta I. Meštrovića iznad plaže Kašjuni', rekao je.

Vaša reakcija na temu