Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Grad Split ODLAZAK VELIKANA Održana komemoracija za profesora Dejana Kružića

ODLAZAK VELIKANA Održana komemoracija za profesora Dejana Kružića

'Znalac, šarmer, džentlmen i pravi čovjek koji je kao takav prepoznat od sviju'

U velikom amfiteatru splitskog Ekonomskog fakulteta održana je danas komemoracija za preminulog sveučilišnog profesora Dejana Kružića na kojoj su se okupili članovi njegove tugujuće obitelji, brojni predstavnici akademske zajednice, dugogodišnji suradnici, prijatelji te uglednici društvene scene grada. 

Komemoracija je bila još jedna prigoda za podsjetnik, ali i zahvalu profesoru Kružiću na desetljećima cijenjenog fakultetskog i društvenog rada i neumornoj, strastvenoj posvećenosti boljitku grada Splita i zaštiti njegovih interesa. O omiljenom profesoru, vrsnom ekonomskom znalcu i intelektualcu, biranim riječima govorio je gradonačelnik Ivica Puljak.

'Teško je povjerovati da više nema osobe tako velike životne energije, tako snažnog poleta i neviđenog entuzijazma. Njegov optimizam i vedrina bili su - zarazni. Uz njega je bilo teško biti loše volje. Bio je vječni optimist. Imao je moje puno povjerenje u najtežim pravnim bitkama koje smo kao Grad vodili. Na nama koji ostajemo nakon njega, obveza je te bitke privesti kraju, do konačne pobjede. Predložit ću da jedna gradska ulica ponese Kružićevo ime', kazao je gradonačelnik Puljak. 

Među govornicima tužnog skupa bio je i dekan Ekonomskog fakulteta Vinko Muštra koji je podsjetio na Kružićeve studentske dane istaknuvši kako je bio najbolji student svoje generacije i dobitnik Rektorove nagrade. U vrhu najistaknutijih splitskih poduzeća, naveo je dekan, bio je upravo Kružić koji se istaknuo kao vrsni znalac i lider u kriznim situacijama.

'Izuzetno smo ponosni na činjenicu da je naš Dejan ove godine dobio i Nagradu Grada Splita', istaknuo je, među ostalim, dekan Muštra. 

Rektor splitskog Sveučilišta Dragan Ljutić opisao je pokojnog Kružića kao 'znalca, šarmera, džentlmena i pravog čovjeka koji je kao takav prepoznat od sviju'. 

S biranim riječima govorio je i Željko Garača, nekadašnji dekan Ekonomskog fakulteta.

'Dejan je ostavio trag u beskraju, na ponos sviju nas, posebno na ponos svoje obitelji koju je neizmjerno volio i ljubio. Dragi naš Dejane, počivaj u miru…', kazao je Garača.


Vaša reakcija na temu