Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Opara: Žao mi je što uprava grada ne shvaća da mora surađivati, kako s Vladom, tako i sa susjednim gradovima i općinama, a ne ratovati s njima

Opara: Žao mi je što uprava grada ne shvaća da mora surađivati, kako s Vladom, tako i sa susjednim gradovima i općinama, a ne ratovati s njima

'Bitna je dobrobit grada i Dalmacije, a ne osobne karijere'

Bivši splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara osvrnuo se na trenutno aktualne projekte u gradu Splitu, kao i na sadašnju vlast.

'Na današnji dan 2021. godine, u novoobnovljenom Hrvatskom domu, pri završetku mojega mandata, sam ugovorio s Vladom RH 500 mil. kuna vrijedne projekte koji se sada realiziraju. Tog dana smo operacionalizirali odluke sa sjednice Vlade održane u Splitu 4. svibnja 2018. u prvoj godini mojega mandata.

Tada sam, između ostalog, potpisao Ugovor o primitku bespovratnih sredstava (106 mil. kn) za Tehnološki centar na Dračevcu kojega nam je Vlada po treći put prepustila u vlasništvo. Uspjeli smo unatoč svemu, i Covidu-19 i svim ostalim pegulama realizirati Vladinu darovnicu koju dvaput prije mene moji prethodnici nisu uspjeli.

Veliki je to posao i trud bio.

Drago mi je da sadašnja uprava grada to dovršava. Žao mi je samo što ne shvaća da mora surađivati, kako s Vladom, tako i sa susjednim gradovima i općinama, a ne ratovati s njima (Promet).

Bitna je dobrobit Grada i Dalmacije, a ne osobne karijere i postizanje statusa zastupnice Grada Zagreba.

Želim podsjetiti da tada, kad je trebalo, Pametno/Centar/obitelj Puljak, nisu poduprli ove projekte. Ni Tehnološki centar na Dračevcu, niti razvoj tog kompleksa, ni Žnjan, ni ITS kao ni išta razvojno u našemu Gradu. Nisu podržali ni Razvojnu agenciju RAST koju sam osnovao, a koja sada upravlja Tehnološkim centrom, kao i što su bili protiv osnivanja/preustroja tvrtke Spalatum DMC u Žnjan d.o.o. kojoj sada posuđuju novac kako bi upravljala investicijom na Žnjanu na koju sam ponosan.

Dobro je da su se ipak bar malo osvijestili. Ako jesu', napisao je.


Vaša reakcija na temu