Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić OPARINA SJEDNICA Gradsko vijeće planira sazvati za tjedan dana, HDZ opet prikuplja potpise

OPARINA SJEDNICA Gradsko vijeće planira sazvati za tjedan dana, HDZ opet prikuplja potpise

Trebala bi se održati 13. travnja, a možda bude i dvodnevna

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara planira sazvati sjednicu Gradskog vijeća za 13.travnja. S obzirom na brojnost točaka, kako doznajemo,  izgledno je da će se nastaviti i sljedeći dan.

U tijeku je opet misija prikupljanja potpisa, za proteklu HDZ-u su ruku dali HNS-ovci. Predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić je, podsjetimo, držeći se krajnjih rokova sazvao sjednicu za 15.travnja, ali je ministar uprave Ivan Malenica rekao da se ne može tada održati jer se raspisuju izbori. Međutim, bivši ministar Arsen Bauk smatra da se sjednica može održati jer odluka Vlade stupa dan nakon. 

'Ono kad pobjeđuješ crnim figurama', objavio je na Facebooku danas Krstulović Opara ističući važnost pobjede da se sjednica održi s GUP-om na repertoaru kako je i zamislio.

Predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić je na svom Facebooku reternirao da su imali četiri godine za donošenje bitnih odluka.

- Zašto se čekalo sa zadnjom sjednicom? E to je pitanje za gradsku upravu ne za mene - poručio je Stanišić.

Do sukoba je došlo zbog pokretanja izmjena prostornog dokumenta, Željko Kerum nije htio o njima raspravljati, kako je rekao, na zadnjoj sjednici. Opara je uzvratio da Kerumu nisu u interesu izmjene jer ne želi da padne vrijednost njegovih stanova i da zato blokira GUP.

Kako su koalicijski partneri imali svaki svoje planove, nisu se dogovorili za datum sjednice pa je HDZ prikupio potpise. Za izmjene prostornog dokumenta oporba će dati ruku, a kako sada stvari stoje na 'Andrinu sjednicu' izgledno neće doći HGS-ovci.

Vaša reakcija na temu