Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: screenshot / YouTube Općina Murter - Kornati priprema se za referendum o smjeni načelnika

Općina Murter - Kornati priprema se za referendum o smjeni načelnika

Održat će se 3. studenog

Nakon što je Općinskog vijeće, krajem rujna, dvotrećinskom većinom izglasalo održavanje referenduma za opoziv načelnika Općine Murter - Kornati, Tonija Turčinova, na njemu će građani izraziti svoju volju 3. studenog.

Kako smo već pisali, načelnik Općine Murter - Kornati Toni Turčinov pravomoćno je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1600 eura zbog nezakonitog dopisa kojim je od Šibensko-kninske županije tražio žurno izdavanje građevinske dozvole. Uhićen je u akciji policije i USKOK-a nakon što je u austrijskom bordelu troškove plaćao službenom općinskom karticom, a tereti ga se i za ugovor s prijateljevom tvrtkom za radove koje je općina već ranije platila.

'Nakon tri i pol godine rada, načelnik je sustavno odbijao poštovati odluke Vijeća, nije se pojavljivao, niti sudjelovao na sjednicama, te je time ugrozio interese naše zajednice.

Odluka o referendumu donesena je kako bi svi građani dobili priliku da izraze svoj stav i odluče o smjeru u kojem će naša općina ići!

Važno je naglasiti da izlazak na referendum nije samo vaše pravo, već i vaša odgovornost. Bez obzira na moguće neugodnosti, prijetnje ili pritiske, važno je proći kroz ovaj proces i osigurati bolju budućnost za našu općinu!', poručuju stanovnici okupljeni na listi 'Za dobro mista'

Ističu kako svaki glas može donijeti promjenu 'i vratiti transparentnost, odgovornost i poštivanje odluka općinskog vijeća'.

'Pozivamo vas da se odazovete u što većem broju i time pokažete da budućnost naše zajednice ovisi o svakome od nas.

Ukoliko sada ne reagiramo, prešutno podržavamo načelnika i stanje u općini!', ističu s liste 'Za dobro mista'.

Vaša reakcija na temu