Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Osuđenog na 14 godina zatvora za ubojstvo u Kaštelima jutros tražili na kućnoj adresi, nisu ga našli

Osuđenog na 14 godina zatvora za ubojstvo u Kaštelima jutros tražili na kućnoj adresi, nisu ga našli

Policija u potrazi za Jozom Čabrajom

Kako smo već izvijestili, jučer je Kaštelanin Jozo Čabraja po drugi put osuđen za ubojstvo 19-godišnjeg Marina Matijaša. Dobio je 14 godina zatvora, a kako nije došao na objavu presude, sudac Mile Rebić izdao je policiji nalog da ga sprovedu u zatvor s obzirom da je istražni zatvor za presude iznad pet godina zatvora - obavezan. 

Policija je jutros potražila Čabraju na adresi stanovanja, no nisu ga našli pa nisu mogli ni realizirati dovedbeni nalog. Raspisat će internu potragu u sklopu koje će se obavijestiti ustrojbene jedinice Policijske uprave da je Čabraja tražen zbog odlaska u zatvor. 

Ako ni to ne rezultira plodom, sudu će se predložiti raspisivanje tjeralice. 

Čabraja je 2014. godine u Kaštelima ispalio hitac iz Makarova te u glavu pogodio Matijaša s kojim je već imao sukob. Matijaš je preminuo u splitskoj bolnici idući dan, a Čabraja je 2015. osuđen na 13 godina zatvora, no presuda je ukinuta, a predmet vraćen na ponovno suđenje. 

Kako je istekao maksimalni rok za zadržavanje u pritvoru, pušten je na slobodu. Teško je ranjen u sukobu 2020. u kojem je ubijen njegov prijatelj Marijo Boljat zvani Pajkić, a na njega je pucano i godinu dana ranije, kako se ispostavilo, po nalogu Matijaševog prijatelja Duje Pivčevića koji je za njegovu egzekuciju platio 40 tisuća eura. Pivčević je jedan iz zločinačke grupe Željka Rajića koji se nagodio s USKOK-om te time priznao inkriminacije.

Vaša reakcija na temu