Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Pejković: I Plokite će dobiti javnu česmu

Pejković: I Plokite će dobiti javnu česmu

Problema je bilo zbog društvenog vlasništva zemljišta

Iz Građanske inicijative 'Naprid Plokite, naprid Siromašna' poručuju kako će i njihov kotar dobiti javnu česmu, ali zadnji u nizu. 

'Krivnja ne leži na Vijeću kotara Plokite, već na dosadašnjem i donedavnom, pretežito, društvenom vlasništvu zemljišta na Plokitama. Dok je 29 gradskih kotara od strane Parkova i nasada dobilo besplatne česme, odnosno iz EU fondova, naš gradski kotar ju je sam morao financirati, upravo zbog vlasničkih problema', kaže Denis Pejković iz GI.

Dobra stvar je, dodaje, što će potrošak vode ipak plaćati Grad Split.

'To treba zahvaliti zalaganju i upornosti predsjednika vijeća kotara Plokite, Luke Čelara. Danas su djelatnici Vodovoda i kanalizacije  izveli priključak, dok se idući tjedan očekuje postavljanje same česme od strane Parkova I nasada. Javna česma će se nalaziti iza školskog igrališta odnosno u Đakovačkoj ulici', zaključuje Pejković.

Vaša reakcija na temu