Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PLENKOVIĆ U SPLITU Pobijedili smo koronavirus

PLENKOVIĆ U SPLITU Pobijedili smo koronavirus

Na sastanku županijskog HDZ-a bio je i Ivan Škaričić

Na sastanku HDZ- a Splitsko - dalmatinske županije bio je aktualni premijer i čelnik stranke. Rekao je da su razmijenili  mišljenja o kvalitetnoj suradnji Vlade, Županije, gradova i općina, pripremama za izbore te da je ozračje pozitivno. Rekao je i da nisu razgovarali o imenima tko će biti na listama.

- Očekujemo sjajan rezultat. Dalmacija je tradicionalno uz HDZ -  kazao je Plenković.

Na sastanku je bio i Ivan Škaričić ravnatelj Doma za starije i nemoćne u Splitu. Tamo je, podsjetimo umrlo 18 štićenika. Novinari je zanimalo je li razgovarao sa Škaričićem i hoće li taj slučaj naštetiti HDZ-u na izborima.

- Bilo je puno ljudi, nismo razgovarali. Odmah nakon što je virus izbio u Vukovarsku poslali smo sve moguće inspekcije, dobili smo izvješća. Podsjetit ću, Covid 19 je bolest koja na žalost najviše pogađa starije. U najrazvijenijoj zemlji svijeta, u SAD- u je na današnji dan 100.000 umrlih. Pogledajte europsku statistiku i vidjet ćete da u nijednoj zemlji virus nije poštedio domove starijih. Ne može se poistovjećivati HDZ ili stranka s onim što se dogodilo ovdje u Splitu. Bilo je i u drugim krajevima pa to nije bilo predmet ovakvoga interesa  - odgovorio je.

Istaknuo je i da je politika Vlade na čijem je bio čelu bila takva da su se borili za život i da je svaki ljudski život važan.

- Naša politika je bila borba za svaki život. Nemojte misliti kako su odluke o zatvaranju aktivnosti, prometa, gospodarstva bile jednostavne i lagane! Mi smo imali odabir, boriti se za svaki život i pri tom biti svjesni kako ćemo pretrpjeti gospodarsku štetu. Zaustavili smo gospodarstvo želeći spašavati ljudske živote. Hrvatska i ova Vlada su pobijedili Covid 19 infekciju - poručio je Plenković.

- Istodobno smo stali i iza hrvatskog gospodarstva. Za plaće preko 50 tisuća radnika u Splitsko-dalmatinskoj županiji do sada je isplaćeno preko 300 milijuna kuna - kazao je Plenković.

Dodao je i kad prođu naknade za ožujak, travanj i svibanj Vlada će razmotriti kojim sektorima treba dodatno pomoći, a ne treba biti veliki analitičar da se zna kako će trebati pružiti ruku turizmu, ugostiteljstvu, prometu. 

Posebna je priča bila oko INA-e, s naglaskom na verbalni sukob ministra Ćorića sa novinarom N1 televizije Hrvojem Krešićem gdje je premijer kazao kako je uspio pregledati snimak sporne situacije.

- Ćorić se ekstezivno očitovao. Vrlo je važno da se otklone špekulacije i sumnja da Vlada gleda bilo čiju korespodenciju. To je laž i to ne stoji. Nema slušanja, nema prisluškivanja, nema uvida u SMS-ove, nema uvida u poruke! - zaključio je premijer.


Vaša reakcija na temu