Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PODUZETNA I ODGOVORNA DJECA Učenici OŠ Mertojak predstavljaju svoje poslovne ideje na Ekonomskom fakultetu

PODUZETNA I ODGOVORNA DJECA Učenici OŠ Mertojak predstavljaju svoje poslovne ideje na Ekonomskom fakultetu

Cilj je bio potaknuti u njima poduzetnički način razmišljanja i djelovanja te razvoj osobina poduzetne osobe

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Splitu i OŠ Mertojak su proveli projekt 'Poduzetna i odgovorna djeca', a u utorak će 18 učenik i učenica iz 4. d OŠ Mertojak koji su sudjelovali u projektu, predstaviti svoje poslovne ideje na kojima su u timovima radili u proteklih nekoliko mjeseci. Naime, tijekom školske godine, kroz interaktivne sesije - kombinaciju odslušanih predavanja i kreativnih radionica - učenici su smišljali svoje poslovne planove.

Kroz ovaj zajednički projekt cilj je bio potaknuti u njima poduzetnički način razmišljanja i djelovanja te razvoj osobina poduzetne osobe: inovativnost, postavljanje ciljeva, sposobnost donošenja odluka, proaktivnost, samopouzdanje, kritičko razmišljanje, spremnost na rizik. Također, djeca su se upoznala s osnovnim ekonomskim pojmovima te važnosti odgovornog upravljanjem novcem.

Projekt je vođen pod mentorstvom prof. dr. sc. Vlatke Škokić s Ekonomskog fakulteta i učiteljice 4. d razreda Ivke Kavelj iz OŠ Mertojak. U projektu su sudjelovale prof. dr. sc. Ivana Bulog, izv. prof. dr. sc. Ivana Kursan Milaković, izv. prof. dr. sc. Sandra Pepur, prof. dr. sc. Ana Rimac Smiljanić i univ. spec. oec. Luka Zovko.

Inače, projekt, koji se odvija od prosinca 2023. godine do 21. lipnja 2024. godine, odobren je i financiran u ovoj školskoj godini od Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Vaša reakcija na temu