Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press Potpisivanjem ugovora započela realizacija projekta PlanStart 2024.

Potpisivanjem ugovora započela realizacija projekta PlanStart 2024.

Projekt povezuje male poduzetnike i studente na izradi poslovnih planova

Današnjim potpisivanjem ugovora između HGK - Županijske komore Split, Sveučilišnog odjela za stručne studije Sveučilišta u Splitu i poduzetnika koji sudjeluju u projektu PlanStart 2024. i službeno je započela realizacija ovogodišnjeg projekta PlanStart.

Projekt provode HGK - Županijska komora Split i Sveučilišni odjel za stručne studije s ciljem povezivanja malih poduzetnika sa sjedištem u Splitsko-dalmatinskoj županiji sa studentima Sveučilišnog odjela, na način da studenti izrađuju poslovne planove za tvrtke odabrane putem Javnog poziva.

'Ovaj projekt, koji se pokazao vrlo korisnim i za naše poduzetnike i za studente, provodimo već osmi put. Projekt predstavlja win-win situaciju kako za poduzetnike tako i studente, jer poduzetnicima omogućava besplatno dobivanje poslovnog plana, a studentima pruža iznimnu priliku da se okušaju u realnom sektoru i naučeno primjene u praksi', poručio je predsjednik HGK - Županijske komore Split Joze Tomaš

Uz prvenstvenu svrhu dobivanja poslovnog plana, prijeko potrebnog i korisnog alata pri apliciranju za kredite, sredstva iz nacionalnih programa, a nerijetko i EU fondova, projekt poduzetnicima pruža i priliku za suradnju i upoznavanje kvalitetnog kadra te potencijalnih budućih zaposlenika.

Zadovoljstvo projektom i višegodišnjom uspješnom suradnjom iskazao je i pročelnik Sveučilišnog odjela dr. sc. Petar Pepur

'Upravo zahvaljujući HGK, mogu istaknuti da smo mi na temelju ciljeva održivog razvoja u sklopu partnerstva do cilja napravili značajan iskorak, a to je da studentima dajemo priliku da se potvrde i u realnom sektoru, da svoja teorijska znanja potvrde kroz izradu poslovnih planova za male poduzetnike. Kroz projekt je do sada prošlo već par stotina studenata i povratne informacije su iznimno pozitivne', rekao je Pepur.

U ovogodišnjem projektu sudjelovat će predstavnici osam županijskih poslovnih subjekata iz različitih sektora, od poslovanja nekretninama, zapošljavanja strane radne snage, ribarstva, prodaje i servisa rashladne opreme, do područja kulturnih i obrazovnih politika te poljoprivrede i prehrambene tehnologije. Projekt će završiti početkom lipnja kada će na završnoj manifestaciji poduzetnicima biti svečano uručeni poslovni planovi koje su izradili studentski timovi.

Vaša reakcija na temu