Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay POTVRDILO MINISTARSTVO Nema pritužbi na ocjenjivanje u OŠ Dobri

POTVRDILO MINISTARSTVO Nema pritužbi na ocjenjivanje u OŠ Dobri

'Zaprimljena svega jedna pa povučena'

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja potvrdili su nam navode ravnateljice splitske Osnovne škole 'Dobri' Mirjane Dodig kako u tekućoj školskoj godini nije bilo pritužbi na eventualno nekorektno ocjenjivanje.

'Zaprimili smo svega jednu pritužbu na zaključne ocjene. Podnositelj ju je povukao', uzvratili su na naš upit iz MZO-a.

Ranije smo, naime, pisali kako se majka djeteta koje pohađa tu školu obratila medijima s nizom prozivki na račun nastavnog režima u OŠ Dobri u ime skupine roditelja. Upozorila je na navodno 'masovno prebacivanje' učenika u druge škole koje su, prema njenim riječima, prouzrokovali poglavito neadekvatan tretman nastavnika te strogi kriteriji ocjenjivanja. Navela je, među ostalim, kako su se s upozorenjima obraćali nadležnim institucijama.

Ravnateljica Dodig za Dalmatinski portal kazala je kako su isključivi razlozi odlazaka i dolazaka učenika bili obiteljske prirode, odnosno ponajprije promjene mjesta prebivališta te je stala iza nastavnika, napomenuvši kako se pridržavaju Pravilnika o ocjenjivanju. Napomenula je ujedno kako mjerljivi pokazatelji dočaravaju suprotno pritužbi.

Vaša reakcija na temu