Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Preko 500 tvrtki na Adriatic Gastro Showu u Spaladium Areni

Preko 500 tvrtki na Adriatic Gastro Showu u Spaladium Areni

Specijalizirani sajam predstavit će cijeli turističko-ugostiteljski spektar proizvoda i usluga

Adriatic Gastro Show, sajam gastronomije i turizma, održat će se od srijede do subote u Spaladium Areni. Predstavit će se preko 500 tvrtki, a direktor Stipe Šamija je poručio da je interes bio i veći, ali je 120 izložbenih prostora na 8 tisuća kvadrata već bilo popunjeno.

- U Areni će biti i strani izlagači iz 12 zemalja, uglavnom iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Italije - otkrio je Šamija, koji je naglasio da je od broja tvrtki bitnije što one dobiju na sajmu. 

U sklopu popratnih programa Arenu će pohoditi najpoznatija imena iz područja gastronomije, vinarstva i turizma. Preko tisuću sudionika okupit će razne prezentacije, poslovni susreti i stručna predavanja.

- Jako mi je drago da je grad Split domaćin svih sajmova, pogotovo turističko-ugostiteljskih jer postajemo destinacija. Ovim sajmom ne samo da radimo na produženju sezone već se pozicioniramo kao gospodarski važan grad, mjesto susreta ugostitelja i hotelijera važno za pripremu sezone - rekao je dogradonačelnik Splita Goran Kovačević.

Spaladium Arena se pokazala kao dobro mjesto za sajmove...

- Dvorana je zamišljena da bude multifunkcionalna, a ovaj događaj samo dokazuje da su ovakvi objekti potrebni Splitu - dodao je dogradonačelnik.

Posebno treba izdvojiti Regionalni forum obiteljskog smještaja u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, koji će privatnim iznajmljivačima predstaviti nove trendove u turizmu, mogućnosti financiranja iz EU fondova, zakonsku regulativu, mogućnosti suradnje s turističkim agencijama, e-mail marketing…

- Organiziramo Regionalni forum obiteljskog smještaja jer privatni smještaj predstavlja važan rastući segment ponude. U Splitsko-dalmatinskoj županiji 75 posto turističkih kapaciteta otpada na privatne iznajmljivače - kaže Vesna Friedl, direktorica HGK Županijske komore Split, dodavši da će oni na Adriatic Gastro Showu moći čuti dosta informacija koje će im pomoći da podignu kvalitetu, a naglasila je i da joj je drago kada se hrvatski proizvod ugrađuje u hrvatski turizam.

Joško Stella, direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, je prezentirao odlične turističke rezultate, te poručio da sajam pridonosi boljoj pripremi predsezone.

Adriatic Gastro Show, dodajmo i to, bit će otvoren od 9 do 19 sati, cijena ulaznice je 30 kuna, a organizatori su podijelili čak 20 tisuća pozivnica.

Cooking show program

03.02.2016. Srijeda

11:00  NICHI - Dalmatinski njoki i domaća tjestenina

13:00  GUERILLA CHEF'S predstavljaju: Philly Steak Black Angus

             Powered by BEEF SHOP

14:00  Mala škola začina Kotanyi uz degustacije Metro cooking showa

15:00  Badel 1862: Prezentacija Korlat vina

16:00  Valamar hoteli - Chef Goran Hrastovčak: 

            Orzotto od koprive

            Zapečeni filet brancina sa koricom od pistacije i timijana s kremom od limuna i šafrana

17:00 Badel 1862: Prezentacija Korlat rakija i likera

04.02.2016. Četvrtak

11:00  NICHI - Dalmatinski njoki i domaća tjestenina

13:00  GUERILLA CHEF'S predstavljaju: Rib Eye Steak Prime Rib

             Powered by BEEF SHOP

14:00  Metro & Kotanyi cooking show

15:00  Falkensteiner hoteli kuhaju za Vas!

17:00  Badel 1862: Prezentacija Korlat vina, rakija i likera

05.02.2016. Petak

11:00  VALIPILE & AURELIA tjestenina kuhaju za Vas!

12:00  NICHI - Dalmatinski njoki i domaća tjestenina

13:00 GUERILLA CHEF'S predstavljaju: Tartar Steak Simmental

             Powered by BEEF SHOP

14:00  Badel 1862: Prezentacija Korlat vina

15:00  Le Meridien Lav-Chef Zdravko Perić: Mediteranski hamburger i Azijski stir-fry s crispy piletinom

16:00  Metro, Kopa & Kotanyi – Chef Željan Radosavljević (restoran Augubio Split): 

             Dimljeni losos AUGUBIO

17:00  Kavica s Dukatom

17:15  Badel 1862: Prezentacija Korlat rakija i likera

06.02.2016. Subota

11:00  NICHI - Dalmatinski njoki i domaća tjestenina

12:00  Music cooking show by Đele & Ćubi

13:00 GUERILLA CHEF'S predstavljaju: Striploin Steak US Beef

             Powered by BEEF SHOP

14:00  NICHI - Dalmatinski njoki i domaća tjestenina

15:00  Badel 1862: Prezentacija Korlat vina, rakija i likera

Voditelj: Zvonimir Mihanović -Ćubi


Edukativni program

03.02.2016. Srijeda

PREZENTACIJSKA DVORANA 1 (etaža 0):

09:30  Svečano otvorenje

10:00  Obilazak sajma sa uzvanicima i predstavnicima medija

11:00  ASPIRA - Predstavljanje najboljeg studentskog projekta koji uključuje gastronomsku ponudu za razvitak sezone

                             Kratka prezentacija studija Gastronomije - prvog preddiplomskog studija Gastronomije u Hrvatskoj

11:15  Okrugli stol: Gastronomija u funkciji razvoja destinacije 

             Sudionici:

Iva Puđak Mihajlović, predstavnik Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice

Rudolf Štefan, vlasnik i chef restorana Pelegrini iz Šibenika

Predstavnik ministarstva turizma

             Moderator: Ružica Mikačić

13:00  UDRUGA PODUZETNIKA U HOTELIJERSTVU HRVATSKE - UPUHH

            OBRAZOVANJE U HOTELIJERSTVU REPUBLIKE HRVATSKE

            POZDRAVNI GOVOR- dr.sc. IVA BAHUNEK, direktorica Udruge poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske

13:10  I. PANEL

            SREDNJOŠKOLSKO OBRAZOVANJE ZA POTREBE HOTEIJERSTVA

HOTELIJERSKO TURISTIČKA ŠKOLA ZAGREB

HOTELIJERSKO TURISTIČKA ŠKOLA OPATIJA

TURISTIČKO UGOSTITELJSKA ŠKOLA SPLIT

15:00  II. PANEL

            SVEUČILIŠNI PROGRAMI NAMIJENJENI HOTELIJERIMA

FAKULTET ZA MENADŽMENT U TURIZMU I UGOSTITELJSTVU, OPATIJA

EKONOMSKI  FAKULTET SPLIT

ROCHESTER INSTITUTE OF TECHNOLOGY

VERN

VISOKA POSLOVA ŠKOLA LIBERTAS

17:00  III. PANEL

          VELEUČILIŠNI PROGRAMI - CJELOŽIVOTNO OBRAZOVANJE HOTELIJERA

VISOKA ŠKOLA ZA MENADŽMENT I DIZAJN ASPIRA

FAKULTET ZA MENADŽMENT U TURIZMU I UGOSTITELJSTVU

PREZENTACIJSKA DVORANA 2 (etaža -1):

12:00  OTP banka d.d.

            Prezentacija najpovoljnijih kredita za građane, mala poduzeća i obrtnike, te mnogih drugih proizvoda

04.02.2016. Četvrtak

PREZENTACIJSKA DVORANA 1 (etaža 0):

09:30  DAIKIN HRVATSKA – Edukacijski seminar za projektante i arhitekte

13:30  Predavanje: Kako privući gosta okusom u Hrvatsku?  

            Predavač: Branko Ognjenović

14:30  Panel diskusija: WELLNESS NA VAŠEM MENIJU

            Organizator: HTI – Health tourism industry

           Svjetski zdravi trendovi u Vašoj ponudi

           Sudionici wellness radionice dobit će edukaciju putem uvida u moderne pokrete u svijetu zdrave    

           prehrane odnosno modele pristupa klijenteli koja drži do zdrave i uravnotežene prehrane.

           Radionica će se dotaknuti prehrane prilagođene osobama s alergijama, jelima bez glutena, veganske 

           hrane, jelima baziranima na sirovim sastojcima(raw food), jelima bez kolesterola, košeru itd.

15:30  Predavanje: Gost kao kralj

            Predavač: Tonči Drlje

16:30  Predavanje: Vjerujete li više TripAdvisoru ili Michelinu?

            Predavač: Adriano Požarić

17:30  Predavanje: Izgradnja branda u turizmu

05.02.2016. Petak

PREZENTACIJSKA DVORANA 1 (etaža 0):

10:00  Kužina projekta EU – turizam 

            Organizator: MICRO projekt d.o.o. 

            Za kužinavanje potrebno je pripremiti: 

Barem 1 ideju o kojoj često razmišljate, ali niste sigurni od kuda početi u njenoj pripremi? 

150 Vaših minuta

Neograničen broj nedoumica u pripremi EU projekata koje jednom zauvijek želite otkloniti?

            Kuharica:

10:00  Recept 1: Je li moj projekt po guštu EU?

            Prezentacija osnovnih pravila, smjernica i mogućnosti financiranja projekta u turizmu kroz  

            predstavljanje 30 pitanja, ali i odgovora i savjeta kako pripremiti projekt.

10:30  Recept 2: Tajni sastojci uspješnih

            Prezentacija 30 projekta koji su uspješno pripremljeni za EU fondove u sektoru turizma.

11:00  Recept 3: Priprema i posluživanje za moj EU projekt

            U 10-minutnim razgovorima sa konzultantima MICRO projekta d.o.o. direktna provjera adekvatnost    

            projekta u turizmu i kako pripremiti i predati EU projekt.

            Konzumacija:

            Na sajmu će i ove godine biti hrane i pića u neograničenim količinama koje možete degustirati 

            razrađujući recepte Vaših projekata.

13:00  Okrugli stol: Suvremeni trendovi u gastronomiji - što nosi budućnost?

              SUDIONICI kuhari:

Zdravko Perić

Denis Galić

Frane Šerka

Anton Nišević

Gaurino Vincenzo

             

PREZENTACIJSKA DVORANA 2 (etaža -1):

10:30  HGK - Županijska komora Split

            2. REGIONALNI FORUM OBITELJSKOG SMJEŠTAJA SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE

10.30    Registracija

11.00   Uvod u Forum i riječ organizatora

              Lejla Krešić Jurić, direktorica Sektora za turizam / Predstavnici Turističke zajednice županije i grada

PRVI DIO:

11.15   Trendovi u obiteljskom turizmu RH  i aktualna pitanja

             Nedo Pinezić, predsjednik  Zajednice obiteljskog turizma HGK 

11.45   Novosti za pružatelje ugostiteljskih usluga smještaja u domaćinstvu 

             Željko Benić, načelnik Sektora za upravno-pravne, pravne poslove i upravni nadzor,MINT RH

12.15   Nacionalni sustav za prijavu i odjavu gostiju „eVisitor“

             Aleksandar Pavlović, Hvatska turistička zajednica

13.00   Sigurnost u turizmu

             Paško Ugrina, voditelj Odjela prevencije, MUP RH, Policijska uprava splitsko-dalmatinska

13.30  Pauza za kavu ili sok - sponzorira METRO Cash&Carry

DRUGI DIO: 

14.00   Kako povećati broj rezervacija?

             Vedran Pražen, konzultant, Smartingo.com

14.30   Turistički krediti, kartično plaćanje i sufinanciranje iz EU i domaćih fondova

             Branko Mamić, direktor Centra za individualne klijente, ZABA d. d.

14.45  Što sve treba znati dobar „domaćin“

             Anamarija Cicarelli, savjetnica za obiteljski smještaj, „Interligo“ d. o. o.

15.00   RealCroatia turistički portal i BookerTech alat

             Pio Trdić, direktor, Real Experience d. o. o.

15.15   Osiguranja  imovine i odgovornosti za privatne iznajmljivače

             Damir Antić, Odjel za zastupničku prodaju, GRAWE Hrvatska d. d.

15.30   Raiffeisen Grupa – rješenja za učinkovitije poslovanje

             Robert Svilović, direktor regije za poslovanje sa stanovništvom, Raiffeisenbank Austria d.d.

15.30   Završna riječ i zaključci Foruma, Nedo Pinezić, predsjednik Zajednice obiteljskog turizma HGK

Vaša reakcija na temu