Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Pridruži nam se i osiguraj posao budućnosti!
Pedeset godina Sveučilišta u Splitu Piše: Dalmatinski portal

Pridruži nam se i osiguraj posao budućnosti!

FESB nudi jedinstvenu kombinaciju tehničko-inženjerskih kolegija, odnosno pet zasebnih inženjerskih studija

Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu već više od 64 godine gradi ugled institucije čiji doprinos sredini u kojoj je nastao nije moguće izmjeriti. Njegovi studenti stječu visoku stručnost i uvažavanje mnogih poslodavaca, kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu. Bez obzira na odabrani studij, kao i razinu studija i titulu s kojom ulaze u svijet gospodarstva, studenti FESB-a uživaju ugled ljudi koji znaju inženjerski razmišljati.

FESB nudi jedinstvenu kombinaciju tehničko-inženjerskih kolegija, odnosno pet zasebnih inženjerskih studija: Elektrotehniku i informacijsku tehnologiju, Računarstvo, Strojarstvo, Brodogradnju i Industrijsko inženjerstvo.

Suvremene tehnologije imaju visoki stupanj interdisciplinarnosti te ne postoji ljudska djelatnost u koju nisu prodrle i značajno pridonijele njezinom razvoju. Takva širina potrebnih znanja nameće potrebu pozornog izučavanja odgovarajućih temeljnih disciplina iz prirodnih znanosti, područja matematike i specifičnih grana fizike, a potom i niza inženjerskih disciplina kao što su elektrotehnika i informatika, strojarstvo, računarstvo i brodogradnja, ali i društvenih znanosti.

- Osnovni preduvjet bržeg razvoja našeg društva te držanja koraka s razvijenim svijetom upravo su vrhunski obrazovani stručnjaci. Suvremena kretanja u razvoju tehnologije traže od modernih inženjera sve manje rutinskog, a sve više kreativnog rada. Od njih se očekuje da svojim intelektualnim sposobnostima i širinom temeljnog i stručnog obrazovanja budu sposobni za kompetentno praćenje svjetskog tehnološkog razvoja tijekom svog radnog vijeka kao i za osiguravanje kontinuiranog napretka. Sve navedeno može se dobiti studiranjem na našem fakultetu - poručili su s FESB-a.

U karijeru s diplomom FESB-a do sada je krenulo preko 14.000 mladih stručnjaka. Mnogi od njih su ostvarili uspješne karijere te su znanstvenici s FESB-a poznati po svom znanstvenom radu.

- Više informacija o studijima možete pronaći na fakultetskoj straniciPridružite nam se i osigurajte posao budućnosti, upišite FESB! - pozvali su za kraj.

Vaša reakcija na temu