Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Prijavite se za Buddy program ESN-a

Prijavite se za Buddy program ESN-a

Cilj je zbližiti studente

Erasmus Student Network ili ESN Split udruga je koja već niz godina aktivno pomaže internacionalnim studentima na studentskoj razmjeni da se bolje upoznaju s gradom, ljudima te da im Split ostane u ugodnom sjećanju za vrijeme boravka.

'Trenutno imamo aktivan ESN Buddy System. To je međunarodni program kojemu je cilj zbližiti studente na razmjeni s lokalnom zajednicom studenata. Buddy je 'lokalac', a nije potrebno biti student, koji pomaže Erasmus studentu prije i za vrijeme njegova dolaska. Pomaže mu oko papirologije pri dolasku, snalaženja po novom gradu i svemu što je neophodno za vrijeme boravka', kaže Duje Matas iz ESN Split.

Da bi postali buddy, potrebno je ispuniti prijavnicu, a prijave traju od 25.1. do 1.2.

'Želiš se dobro zabaviti i pritom upoznati nove ljude koje inače ne bi imao priliku upoznati? Možda želiš raditi u inozemstvu, zanima te koliko je teško naučiti neki jezik ili želiš iz prve ruke saznati kako je to živjeti u drugoj zemlji? Ako je tvoj odgovor 'da', Buddy je tvoj prozor u svijet - učenju o drugima zapravo učimo o sebi. Svijet je prevelik da se živi na jednom mjestu, a upravo to i je cilj Erasmus mobilnosti preko koje oni dolaze - međukulturalno povezivanje i samoostvarenje mladih ljudi Tvoj Buddy ostaje tvoj buddy i nakon što se vrati kući, te njegov odlazak nije nužno trajan', ističe Matas.

Vaša reakcija na temu