Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PRKIĆ IVOŠEVIĆU: Da je danas Feral živ pitanje bi bilo: 'Ime mu pituran, a prezime Johnny Fucker?'

PRKIĆ IVOŠEVIĆU: Da je danas Feral živ pitanje bi bilo: 'Ime mu pituran, a prezime Johnny Fucker?'

'Volim košarku i KK Split, ali mi se ne sviđa kako se javni novac bezobzirno rasipa bez ikakvog učinka'

Direktov splitsko-dalmatinski županijski vijećnik i bivši predsjednik splitskog Gradskog vijeća Jakov Prkić odgovorio je dogradonačelniku Bojanu Ivoševiću u nastavku rasprave o Košarkaškom klubu Split.

- Kao i uvijek kad nema argumenata Onaj koji sve zna štrapa na sve strane. Uopće ne demantira kako se profesionalni sport financira javnim novcem već upire prstom u neke koji, kako on kaže, rade isto.

Ne stanujem u Zagrebu, već u Splitu i gledam što se događa u gradu u kojem živim. Imam pravo na svoj stav i mišljenje i nisam dio Borg zajednice koja ima kolektivnu svijest i koja razmišlja jednako.

Treba znati kako vrhunski sport nije nužno profesionalan, a isto tako profesionalni sport ne mora biti i vrhunski. Ako imaš namjeru financirati vrhunski sport onda kriterij treba biti europsko natjecanje, a ne regionalno.

Ali nije cilj ovoga poziva poduprijeti vrhunski sport (da se razumijemo, bit će kolateralno i toga) već je cilj ubaciti još gradskog novca u KK Split. To će klubu poslužiti većim dijelom za vraćanje dugova prvenstveno pozajmice koju je dala firma člana uprave. Istovremeno klub ne vraća pozajmicu Grada, a Onaj koji sve zna to prešućuje kao da to nije dugovanje prema Gradu.

Volim košarku i KK Split, ali mi se ne sviđa kako se javni novac bezobzirno rasipa bez ikakvog učinka. Preko dokapitalizacija, omladinskog pogona, pozajmica, preko Žute lige i najnovije podupiranja vrhunskog sporta. Tako se klub nikada neće staviti na zdrave noge, već će životariti uz sve veću potporu javnog novca.

Nekad davno Feral Tribune imao je križaljku u stilu sadržaja novine. Sjećam se jednog pitanja: 'Ime mu je pristanište, a prezime pola prijatelja?'. Odgovor je bio Luka Podrug. Da je danas Feral živ pitanje bi bilo: 'Ime mu pituran, a prezime Johnny Fucker?' - poručuje Prkić.

Vaša reakcija na temu