Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Split je u subotu domaćin humanitarnog događaja o važnosti borbe s zloćudnim bolestima, regenerativnoj ginekologiji te jačanju mentalnog zdravlja

Split je u subotu domaćin humanitarnog događaja o važnosti borbe s zloćudnim bolestima, regenerativnoj ginekologiji te jačanju mentalnog zdravlja

Organizatori su Poliklinika MakeOver i udruga Caspera

Humanitarni projekt simboličnog naziva 'Beauty and the Beast' održat će se u subotu, 26. listopada u hotelu Ambasador. Službeni program počinje već u 10 sati ujutro, a uključuje panel i radionice na kojem će o važnosti podizanja svijesti o borbi s zloćudnim bolestima te jačanju mentalnog zdravlja i samopouzdanja, kako kod oboljelih osoba, tako i zdravih, govoriti ugledni stručnjaci poput psihologinje Jelene Marković i diplomiranog geštalt psihoterapeuta Bruna Baraća. Moderator programa je voditelj HRT-a Šime Kovačević koji je od ove opake bolesti izgubio bliskog člana obitelji. 

- Naš cilj je podizanje svijesti o raku, mentalnom zdravlju i važnosti samopouzdanja, posebno u kontekstu izazova s kojima se susreću oboljeli od raka. Program je osmišljen kako bi okupio zajednicu te pružio podršku oboljelima, njihovim obiteljima i prijateljima, ali i široj javnosti. Naziv događaja nosi snažnu simboliku, predstavljajući dualnost s kojom se suočavaju osobe pogođene teškim bolestima. 'Beauty' simbolizira unutarnju ljepotu koju svaka osoba nosi u sebi, naglašavajući snagu, samopouzdanje i zajedništvo. S druge strane  'Beast' predstavlja izazove i borbe s kojima se oboljeli suočavaju, uključujući strahove i unutarnje borbe koje donosi dijagnoza raka - ističe Biljana Mančić, čija je poliklinika MakeOver organizator događaja, zajedno s Udrugom Caspera. 

Ova udruga okuplja žene koje su oboljele od raka te će potpredsjednica Caspere Marina Zečić gostima projekta podijeliti svoje iskustvo s opakom bolesti. 

- Prava ljepota dolazi iz snage i hrabrosti s kojima se suočavamo s vlastitim 'zvijerima' - poručuju iz Caspere, pozivajući sve Splićane da im se u subotu pridruže u što većem broju jer je uključenost cijele zajednice jako važna za podizanje svijesti. 

Veliku potporu događaju pružila je i firma Feed The Beast Nutrition. Vlasnici Dominik Delić i Srećko Franković predstavit će njihove zdrave zalogaje, s ciljem naglaska na uravnoteženu prehranu kao jednog od bitnih čimbenika u očuvanju zdravlja. 

- Cijeli program će posebno obogatiti Q&A sesija s dr. sc. Ivanom Alujević Jakus, dr. med., koja će govoriti o estetskoj i regenerativnoj ginekologiji te seksualnom wellnessu. Naime, navedene teme su ključne za razvoj samopouzdanja kod žena, posebice kod onih koje se suočavaju s menopauzom. Na koncu, na nama zdravima je da preuzmemo odgovornost i budemo glasniji u ovoj borbi. Naša zajednica mora kontinuirano podizati svijest o prevenciji, brizi i podršci, ne samo u listopadu, već tijekom cijele godine - poziva Biljana Mančić.

Manifestacija 'Beauty and the Beast' trajat će od 10:00 do 15:00 sati, a broj sudionika je ograničen stoga požurite s prijavama. Prijaviti se možete na broj + 385 99 535 3828, najkasnije do petka.

Vaša reakcija na temu