Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press TASTE LIKE... MARENDA Ne propustite prvo zimsko izdanje marende koje će se održati 3. studenoga u Vinariji Baraka

TASTE LIKE... MARENDA Ne propustite prvo zimsko izdanje marende koje će se održati 3. studenoga u Vinariji Baraka

Nastavak zanimljivog projekta

'Taste like... marenda' se nastavlja u nešto drugačijem, zimskom izdanju, a prva na rasporedu je prvog vikenda u studenome, točnije u nedjelju, 3. studenoga u 10 sati, u Vinariji Baraka. Zbog ograničenog broja sudionika, prijava na ovu edukativno-prezentacijsku marendu je obavezna!

U svibnju 2024. Turistička zajednica Šibensko-kninske županije pokrenula je novi projekt 'Taste like... marenda', u suradnji s turističkim zajednicama diljem županije, a cilj ovog projekta je da se revitalizira i njeguje stari običaj marendavanja u kraju, kao i neki tradicionalni obrti, odnosno zanati te narodni običaji.

Održano je tako ukupno šest marendi svakog prvog vikenda u mjesecu, i to redom u Šibeniku, Rogoznici, Kistanjama, Kninu, Betini i Vodicama.

No, kako se koncept već u prvoj godini održavanja pokazao vrlo uspješnim i dobro prihvaćenim, kako kod lokalnog stanovništva, tako i među stranim posjetiteljima, iz TZ Šibensko-kninske županije su odlučili da ipak neće prekidati ovaj niz, već će nastaviti s marendom u nešto malo drugačijem, zimskom izdanju.

Ove nas zime tako očekuju edukativne radionice te drugi zanimljivi sadržaji kojima će biti prezentiran koncept ovog projekta TZ Šibensko-kninske županije.

Prva na redu je edukativno-prezentacijska marenda koja će se održati u nedjelju, 3. studenoga u Vinariji Baraka. Ova marenda zamišljena je kao interaktivno druženje uz dobru spizu i vrhunska vina. Poznati šibenski chef Dino Bebić pripremit će dvije marende: janjetinu s domaćim njokima te štuku na 'bakalar', a kroz pripremu će prisutnima pričati kako su marende izgledale nekada kroz povijest, i kako se s vremenom marenda modernizirala. Sudionici će se također moći uključiti u pripremu hrane.

Već je svima jasno da marenda nije potpuna bez dobroga vina pa ćete imati priliku degustirati i neke etikete vina poznate Vinarije Baraka, a vlasnik Filip će tijekom degustacije ispričati zanimljivosti o poznatim šibenskim sortama kroz povijest. Ova je edukativno-prezentacijska marenda zamišljena za manji broj ljudi pa je prijava na istu obavezna, a prijave će se smatrati potpunima tek nakon uplate kotizacije u iznosu od 25 Eura.

Na ovu zanimljivu edukativno-prezentacijsku marendu se možete prijaviti putem linka.

Vaša reakcija na temu