Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Pročelnica za komunalu u sudnici zbog parking mjesta za hotel Lux: 'Tko vam je rekao da stavite drugu zonu u ugovor?!'

Pročelnica za komunalu u sudnici zbog parking mjesta za hotel Lux: 'Tko vam je rekao da stavite drugu zonu u ugovor?!'

USKOK tereti bivšeg gradonačelnika Baldasara za pogodovanje

Leona Grgić, pročelnica za komunalu Grada Splita, svjedočila je danas na suđenju bivšem gradonačelniku Ivi Baldasaru kojeg USKOK tereti da je pogodovao tvrtki Mimoza i hotelu Lux, i to tako da im je manje naplatio za rezervirana parkirališna mjesta unatoč zaključku koji određuje cijene po pojedinim zonama. 

Uz Baldasara, osumnjičeni su i bivši šef komunale Špiro Cokarić, voditelj Odsjeka za komunalne poslove Damir Babić, direktorica tvrtke Mimoza Jasna Parčina te voditelj hotela Josip Čulić. USKOK navodi da je Mimozi na štetu Grada pribavljena korist od 463.700 kuna. 

Grgić je u Banovinu stigla 2016. u Odjel kojeg sada vodi. Na početku karijere bila je viša stručna suradnica. Susrela se s neobičnom situacijom. Nije bilo ugovora za 2016., a Mimoza je imala zaduženje od 180 tisuća kuna. 

'Bilo je to čudno. Nije bilo ugovora, a zaduženje je bilo u programu. No, nije to bila jedina sporna situacija. Bilo je puno neurednih predmeta iz 2016. godine. Ugovor je napravljen temeljem zaključka gradonačelnika', kazala je Grgić. 

Rekla je i kako je bilo sporno u kojoj se zoni nalaze parkirna mjesta. Zašto, pitala ju je tužiteljica Natalija Petković. 

'U grafičkom prikazu bila je druga zona, a u programu prva', odgovorila je Grgić. 

Za USKOK nema spora da se radi o prvoj zoni u kojoj je bila propisana cijena od 800 kuna za rezervirano parkirališno mjesto, a ne 400 kao u drugoj. 

'Tko je vama rekao da stavite drugu zonu u ugovor, na temelju čega je stavljeno tih 400 kuna?', pitala je Petković. 

'Temeljem zaključka gradonačelnika', odgovorila je Grgić. 

'Tko vam ga je dostavio, je li Cokarić?', pitala je Petković, aludirajući na drugookrivljenog Špira Cokarića. 

'Tajnica vjerojatno', kazala je Grgić. 

Petković ju je potom pitala gdje danas radi. Kada je čula da je nadređena trećeokrivljenom Damiru Babiću, Petković je pitala Grgić je li primjenjuje odredbu o službenicima protiv kojih je pokrenut kazneni postupak. 

'Onda kada dobijemo službene podatke', odgovorila je Grgić. 

'Ima tri godine da ste ih dobili', uzvratila je Petković. 

'Ja sam pročelnica od kolovoza prošle godine', odgovorila je Grgić. 

Reagirao je Vinko Gulišija, branitelj Damira Babića. 

'Ovo pitanje nema veze s predmetom', prigovorio je. 

Predsjednica vijeća, sutkinja Ivana Kanaet Samardžić uzela je primjedbu u obzir i zabranila pitanje. 

Obratila se tužiteljici Petković.

'Imate li još pitanja?'

'Nemam, sasvim je jasna situacija', odgovorila je tužiteljica USKOK-a. 

Suđenje se nastavlja početkom prosinca. Današnje ročište propustio je Baldasar koji nam je jučer otkrio kako u posljednje vrijeme puno putuje po drugim kontinentima.

Vaša reakcija na temu