Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović PROPAO PLAN? Alen Radić trebao preuzeti ranjavanje Čubelića, ali policija mu nije povjerovala

PROPAO PLAN? Alen Radić trebao preuzeti ranjavanje Čubelića, ali policija mu nije povjerovala

Premda se najavljivala skora predaja trojice bjegunaca, do toga ipak nije došlo

Prošlo je više od tjedan dana od pucnjave na Skalicama u kojoj je hicem iz pištolja ranjen Josip Čubelić Čuba, a od skoro već dogovorene predaje trojice bjegunaca za sada nema ništa. Jedini koji se predao je najmlađi Alen Radić, a ostala trojica, njegov stric Jerko Radić, boksač Ante Varnica i poduzetnik Nenad Petrak i dalje su nedostupni tijelima progona. 

Čini se da je propao plan po kojem je mladi Radić trebao preuzeti pucanje na sebe. Policija nije povjeravala takvom opisu zbivanja na Skalicama te su ga prijavili za pomaganje u pokušaju ubojstva, a ne i pokušaj ubojstva, odnosno, pucanje iz pištolja kalibra 9 milimetara iz kojeg je u nogu ranjen Čubelić. Policija za ranjavanje sumnjiči Varnicu, i to temeljem snimke nadzorne kamere. 

Radić je prošlog tjedna nakon ispitivanja završio u istražnom zatvoru, a pritvor je određen i za trojicu bjegunaca koji su tako postali lica s tjeralice. 

Državno odvjetništvo pokrenulo je istragu ovog slučaja kojim bi se trebali rasvijetliti motivi napada na Čubelića. Po onome što je do sada poznato, napad se tretira kao obračun kriminalnih skupina. Čubelić je stigao na dogovoreni susret u pancirki i naoružan što ukazuje da je očekivao da bi stvari mogle krenuti po zlu. Na mjestu ranjavanje pronađen je pištolj za koji se sumnja da je upravo njegov. 

Radić i ostali sumnjiče se da su djelovali po unaprijed skovanom planu i organizirano u nakani da likvidiraju Čubelića.

Vaša reakcija na temu