Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Zoran Alajbeg PROZOR U SVIJET UMJETNOSTI Natječaj za najbolji učenički i studentski likovni rad, osigurane i bogate nagrade

PROZOR U SVIJET UMJETNOSTI Natječaj za najbolji učenički i studentski likovni rad, osigurane i bogate nagrade

Rok za predaju radova je 3. svibanj

U sklopu projekta 'Prozor u svijet umjetnosti' (Povijesna i kulturna baština splitsko-dalmatinske županije) bit će otvoren Likovni natječaj - Prozor u svijet umjetnosti 2023.

Natječaj za najbolji likovni rad raspisuje se po prvi put, a pravo sudjelovanja imaju učenici i studenti u sljedećim kategorijama:

- svi učenici od petog do osmog razreda osnovnih škola Splitsko-dalmatinske županije;

- svi učenici srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije

- svi studenti Sveučilišta u Splitu, kao i svi studenti s prebivalištem u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Tema natječaja je 'Kulturna baština Splitsko-dalmatinske županije'.

Natječaj će biti raspisan 3. travnja 2023., a svi radovi moraju biti dostavljeni do 3. svibnja 2023. godine osobno ili poštom na adresu: Sveučilište u Splitu, Ruđera Boškovića 31, Split s napomenom 'za Likovni natječaj - Prozor u svijet umjetnosti 2023.'

Prosudbeno povjerenstvo od pet članova odabrat će tri najbolja rada prema kategorijama. Odluka Povjerenstva i nagrađeni radovi bit će objavljeni na stranicama Sveučilišta u Splitu u svibnju.

Nagrađeni učenici i njihovi mentori dobit će zahvalnicu Sveučilišta u Splitu, a studenti i učenici dobivaju i novčane nagrade:

-  prva nagrada u kategoriji najbolji učenički rad od 5. do 8. razreda (osnovne škole) u iznosu od 200 eura;

- prva nagrada u kategoriji najbolji učenički rad za srednje škole u iznosu od 300 eura;

- prva nagrada u kategoriji najbolji studentski rad u iznosu od 500 eura.

Drugo i treće mjesto po pojedinoj kategoriji dobit će zahvalnicu i prigodni dar Sveučilišta u Splitu.

Nakon završetka natječaja u Sveučilišnoj galeriji bit će upriličena izložba do kraja godine, a izdat će se i publikacija izložbe. Svi radovi moći će se pogledati i u virtualnoj galeriji na stranicama Sveučilišne galerije.

Vaša reakcija na temu