Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Rakušić o don Sanaderu: Otišao je Padre...

Rakušić o don Sanaderu: Otišao je Padre...

'Volim vas i hvala vam na svemu'

Smrt don Vinka Sanadera pogodila je solinskog dogradonačelnika Ivicu Rakušića.

'Otišao je Padre.  Uvijek se sjetim nekrologa Nike Kranjčara kada mu je otac umro pa je rekao: '... e moj Cicek, znam da se sada gore smiješ jer si me uspio izvući na pozornicu, a znaš kako ne volim biti javno intiman...'. Ne volim ni ja, a don Vinko je često znao ostavljati dojam osobe koja kontrolira emocije. Mi koji smo ga dobro poznavali znamo kako je iza te naizgled očinske strogoće stajala prekrasna i emotivna osoba. Da, volio je red i disciplinu, ali samo kako bi od nas djece i mladih napravio dobre ljude i vjernike', piše Rakušić.

Dodaje kako od jutros evocira brojne anegdote, ali da se uvijek sjeti kada je zakasnio na vjeronauk pet minuta. 

'Rekao mi je da ne mogu ući jer moram naučiti poštovati tuđe vrijeme i biti odgovoran. Vjerujem da je nakon roditelja don Vinko imao najviše utjecaja na moje formiranje. Uz brojne Bogu drage plodove, njegova najvažnija ostavština je Hrvatski katolički zbor MI koji je u Solinu u godinama postojanja okupio više stotina mladih i čiji sam bio ponosan član. Utemeljitelj je Papa band i Papa festa, molitvenog susreta mladih ponedjeljkom, obiteljske zajednice...

Ipak ću biti javno intiman: volim vas i hvala vam na svemu!

Počivao u miru', napisao je Rakušić.

Vaša reakcija na temu