Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Paul Brennan from Pixabay Uvodi se carina na uvoz električnih vozila na baterije iz Kine

Uvodi se carina na uvoz električnih vozila na baterije iz Kine

Prijedlog Europske komisije dobio potrebnu potporu država članica EU-a

Danas je prijedlog Europske komisije o uvođenju konačnih kompenzacijskih pristojbi na uvoz električnih vozila na baterije iz Kine dobio potporu država članica EU-a potrebnu za uvođenje carina. To je još jedan korak prema zaključenju antisubvencijskog ispitnog postupka Komisije.

Istodobno, EU i Kina i dalje intenzivno rade na traženju alternativnog rješenja koje bi trebalo biti u potpunosti usklađeno s WTO-om i primjereno za rješavanje pitanja štetnog subvencioniranja utvrđenog ispitnim postupkom Komisije te koje bi se moglo nadzirati i bilo provedivo.

Provedbena uredba Komisije koja uključuje konačne nalaze ispitnog postupka mora se objaviti u Službenom listu najkasnije do 30. listopada 2024.

Današnje glasovanje država članica EU-a održano je na zasjedanju Odbora za instrumente trgovinske zaštite u okviru postupka ispitivanja propisanog EU-ovim pravilima komitologije.

Vaša reakcija na temu