Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
RUŽAN PRIZOR Na Gripama je stradao kvartovski ljubimac

RUŽAN PRIZOR Na Gripama je stradao kvartovski ljubimac

Često šeću prometnicama, zato je potrebno voziti sporije i opreznije

Stanovnike Gripa jutros je dočekao ružan prizor. Uz kvartovsku cestu pronašli su lešinu pauna kojeg je netko očigledno udario automobilom.

Splićani su godinama u suživotu s paunovima koji najviše vole boraviti na zelenim površinama u blizini tvrđave Gripe. Sugrađani su svjesni da te velike ptice često šeću po prometnicama, a nerijetko znaju prošetati i do drugih kvartova. Zbog toga se Ulicom kneza Višeslava i Glagoljaškom te obližnjim prometnicama vozi sporije i opreznije, kako bi se izbjegli upravo ovakvi prizori. 

Ne možemo znati je li u ovom slučaju uzrok neprilagođena brzina ili nepredvidivo izlijetanje pauna pred vozilo, ali prizor svakako žalosti i potrebno ga je istaknuti kako bi ostali vozači bili oprezniji.

Vaša reakcija na temu