Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SDP NAKON SJEDNICE Konačno se u Gradskom vijeću postigao konsenzus u interesu Splita

SDP NAKON SJEDNICE Konačno se u Gradskom vijeću postigao konsenzus u interesu Splita

Sad je na potezu hrvatska Vlada, kaže Kotur

Konačno je Gradsko vijeće na inicijativu SDP-a pokazalo političku zrelost, postiglo konsenzus u interesu Splita i napravilo prvi korak prema razvojnom iskoraku našega grada, poručio je Goran Kotur nakon sjednice Vijeća. 

- Jednoglasno je podržan SDP-ov prijedlog da se Split priključi na Mediteranski koridor osnovne prometne mreže EU-a. Sad je na potezu hrvatska Vlada, koja se ne smije oglušiti na zahtjev iz Splita i treba to formalno zatražiti u institucijama EU-a. Tako bi se stvorili preduvjeti za gradnju moderne željezničke veze prema Dalmaciji sufinancirane iz fondova EU-a, s ciljem da postanemo razvijena regija koja neće uglavnom ovisiti o turizmu - kaže Kotur. 

Prvi potez nakon SDP-ove inicijative za održavanje tematske sjednice Gradskog vijeća, dodaje, bile su njihove primjedbe na Nacionalnu razvojnu strategiju gdje je pritisak na Vladu urodio plodom, te je ispravljeno grubo preskakanje Splita. 

- Nakon toga je na Gradskom vijeću trebalo dokazati gradonačelniku da još uvijek nismo na Mediteranskom koridoru EU-a, već da se sada trebamo izboriti kako bi se uključili. Ipak, dobra vijest je da je nakon svega postignut konsenzus oko ovog strateškog pitanja. Vjerujem da smo i mi u Splitu napokon shvatili ono što u Zadru i Rijeci znaju već godinama pa i desetljećima - zaključio je predsjednik SDP-a Split.

Vaša reakcija na temu