Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ŠEF SPLITSKE INFEKTOLOGIJE 'Protuepidemijske mjere dale su rezultate'

ŠEF SPLITSKE INFEKTOLOGIJE 'Protuepidemijske mjere dale su rezultate'

Situacija je u laganom smirivanju, kaže dr. Ivo Ivić

Predstojnik Klinike za infektologiju splitskog KBC-a dr. Ivo Ivić komentirao je najnovije brojke o zaraženima u Splitskoj županiji. 

- Situacija je u laganom smirivanju, što se tiče KBC-a i prijema novih bolesnika. Ukupan broj hospitaliziranih pred vikend je bio 74, sada smo na 62. Broj otpuštenih je veći nego broj primljenih iako smo jučer primili novih pet bolesnika. Nažalost, jučer je dvoje umrlo. Jedan je stariji gospodin, 85 godina, koji je bio doveden u teškom stanju. Jedan je bolesnik u dobi od 70 godina preminuo na respiratoru. U cjelini gledano, protuepidemijske mjere dale su rezultate. Ne možemo reći da je to drastičan pad, ali se osjeća. Isto tako, osjeća se i manji pritisak na našu hitnu ambulantu. Kao što smo rekli prije tri tjedna, ovo je jedina dobra mjera koja može omogućiti zdravstvenom sustavu da dobro funkcionira i ne bude prenapregnut i zato apeliram na stanovništvo da slijede sve one upute koje dobivaju od Stožera. Neka se odmaknu od velikih okupljanja, drže distancu i nose masku i to je nešto što će nam svima pomoći - kazao je dr. Ivić. 

Šef splitske infektologije kaže da imaju pet bolesnika u Jedinici intenzivnog liječenja. Troje ih je na respiratoru, a njihova prosječna dob je 67 godina. 

- Mi nećemo moći zaustaviti ovu epidemiju. To je iluzija, to vidite i u svijetu. Ali ono što možemo učiniti je da se intenzitet njenog širenja smanji kako bi one kojima treba medicinska skrb mogli kvalitetno opskrbiti i da svi drugi koji nisu COVID bolesnici ne budu zakinuti - kazao je Ivić.

Vaša reakcija na temu