Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SJEDNI, JEDAN! Nema radnih bilježnica za sve splitske osnovnoškolce

SJEDNI, JEDAN! Nema radnih bilježnica za sve splitske osnovnoškolce

Pitali smo Banovinu zašto su se radili izbori

Nisu sve splitske osnovnoškolce dočekale radne bilježnice na klupama, što su obećali iz gradske uprave nakon što je uočeno da u proračunu uopće nisu predviđena sredstva. Postavili smo upit gradonačelniku Ivicu Puljku zašto su uskratili neku djecu te kojim kriterijima su se vodili za izabrati kome dodijeliti dodatni obrazovni materijal. Ako dobijemo odgovor, objavit ćemo obrazloženje. 

Iz Kolektiva ravnatelja su nam rekli tek da je Grad odredio fond po djetetu, a ne koliko je zaista potrebno sredstava te su se morali uklopiti u računicu. Otprilike, kažu, 40 eura po djetetu za dodatni materijal. 

Split je, podsjetimo, tek rebalansom osigurao sredstva za 'dodatni materijal', i to nakon prozivanja u medijima da se nalazi među gradovima koji neće olakšati roditeljima s radnim bilježnicama.

Ni na popravnom nisu položili. Udžbenike proteklih godina osigurava država, a potom su se lokalne zajednice uključile sa sufinanciranjem radnih bilježnica, atlasa...

Vaša reakcija na temu