Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Splićanin osuđen za masturbiranje u parku bivši je gradski vijećnik optužen za pronevjeru u Vodovodu

Splićanin osuđen za masturbiranje u parku bivši je gradski vijećnik optužen za pronevjeru u Vodovodu

Premda je optužnica dignuta još 2010. godine, slučaj još nije pravomoćno riješen

Splićanin koji je na Prekršajnom sudu osuđen na uvjetnu kaznu zbog masturbiranja u parku u središtu grada, bivši je gradski vijećnik i član dvije stranke s još uvijek aktualnom optužnicom za pronevjeru 89 tisuća kuna u gradskoj komunalnoj tvrtki Vodovod i kanalizacija. 

U Gradskom vijeću bio je u dva mandata, na pola drugog 2003. prešao je iz ASH u SDP i za gradonačelnika podržao Miroslava Buličića. Stara stranka ostala je bez mjesečne apanaže i ukupno 244 tisuća kuna pa se oko tog novca poveo spor. 

Završio šest dana u zatvoru 

Afera s pronevjerom izbila je 2008. godine. Bivši vijećnik prijavljen je da je kao blagajnik Vodovoda i kanalizacije prisvojio 89 tisuća kuna. Optužnica za pronevjeru i krivotvorenje je dignuta početkom 2010. godine, a nekako u to vrijeme bivši vijećnik gubi se i iz članstva SDP-a. Tražili su ga, valjda, oko očitovanja o nestalom novcu u Vodovodu pa ga nisu pronašli. 

Sličan je problem imao i splitski sud koji je suđenje za pronevjeru započeo još 2011. godine. Koncem listopada 2015. završio je na šest dana u takozvanom disciplinskom pritvoru kako bi se osigurala nazočnost na raspravi. Presuda je objavljena u prosincu iste godine. Bivši vijećnik osuđen je na godinu dana zatvora s rokom kušnje od četiri godine. Obavezan je i da u roku od godinu dana od pravomoćnosti presude vrati 89 tisuća kuna Vodovodu. Ta nepravomoćna presuda je, međutim, ukinuta i u tijeku je ponovno suđenje. Vodovod još nije došao do novca. 

Uzimao polog iz blagajne i novac iz kuverti 

Bivši vijećnik negira da je uzeo 89 tisuća kuna. Dozvoljava mogućnost da nije vratio pet do šest tisuća kuna, ali smatra da je inkriminirani iznos iskonstruiran i da ne odgovara istini. Tvrdi da su i drugi blagajnici uzimali novac iz pologa blagajne, ali da bi uvijek vratili ono što su uzeli. Ne vidi kako se utvrdilo da je baš on odgovaran za nestali novac. Osim iz pologa, uzimao je i novac iz kuverti koje su ostavljene radnicima Vodovoda za njihove troškove. 

'Ako sam neki krimen i počinio, a ljudski je griješiti, višestruko sam platio gubitkom zdravlja i agonijom koja je uslijedila', kazao je optuženi na suđenju. Ustvrdio je kako je u sedam dana dobio i otkaz u Vodovodu i rješenje za deložaciju.

Prema podacima sa suđenja na Prekršajnom sudu, bivši vijećnik zaposlen je kao pomoćni radnik u HEP-u.

U Vodovodu i kanalizaciji je radio do 2008. kada mu je prestao radni odnos.

- Nakon što je Uprava Vodovoda i kanalizacije došla do saznanja o nezakonitim radnjama, podignuta je kaznena prijava protiv istog (2008. godine), te je nadležno Državno odvjetništvo pokrenulo kazneni progon pred nadležnim sudom. Općinski sud u Splitu je donio osuđujuću presudu u prvom stupnju, kojom je ujedno prihvaćen i imovinski zahtjev Vodovoda i kanalizacije sukladno optužnici. Međutim, Županijski Sud je po žalbi okrivljenika prvostupanjsku presudu ukinuo te je upravo u tijeku ponovljeni postupak pred Općinskim sudom u Splitu. Slijedom navedenoga, Vodovod i kanalizacija još nije naplatio nastalu štetu, a sve zbog ponavljanja postupka, koji je još u tijeku - poručili su iz Vodovoda i kanalizacije.

Vaša reakcija na temu