Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Splitska SDP-ovka: Zahvaljujem Aci Stankoviću što je postao ogledan primjer protiv čega se sve žene moraju boriti!

Splitska SDP-ovka: Zahvaljujem Aci Stankoviću što je postao ogledan primjer protiv čega se sve žene moraju boriti!

Voditelj emisije 'Nedjeljom u 2' među ostalim je pitao Jelenu Veljaču postoji li razlika između udvaranja i seksualnog uznemiravanja

Nakon gostovanja Jelene Veljače u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2, urednika i voditelja Aleksandra Stankovića, pršte komentari podrške scenaristici, glumici i pokretačici inicijative #SpasiMe dok se kritizira voditelj. Od niza komentara koji su došli i s ljevice, izdvojimo poruku istaknute splitske SDP-ovke Suzane Kačić Bartulović.

- Zahvaljujem Aci Stankoviću što je postao ogledan primjer protiv čega se sve žene moraju boriti i kako te muški um lako dovede u poziciju drugotne koja bi se morala opravdavati da bi joj on povjerovao! - napisala je. 

Zaiskrilo je, naime, tijekom emisije dok je Stanković komentirao kako mu je čudno da glumica Salma Hayek nije prekinula suradnju s holivudskim producentom Harveyjem Weinsteinom

Pitao je djeluje li joj uvjerljivo da se Hayek dogodilo seksualno nasilje kada je već bila uspješna i da je nakon tog zlostavljanja i dalje glumila u filmu o Fridi Kahlo.

Na Stankovićevu izjavu da njemu to nije jasno, ona je uzvratila da joj je žao što mu nije jasno te da je to diskriminacija. Voditelj je nastavio tvrditi da je Hayek trebala to prijaviti, na što je Veljača odgovorila da 'ona ništa nije trebala'.

Iznio je i da njega netko ucjenjuje da bi se okrenuo i otišao, a Veljača mu je uzvratila da mu čestita na samouvjerenosti.

- Ja bih voljela da žene u jednom trenutku budu tako samopouzdane. Zavidim vam na tom samopouzdanju - odgovorila mu je.

Na samom kraju je postavio još pitanje koje je šokiralo Veljaču, ali ne i izbacilo iz takta. Pitao ju je postoji li razlika između udvaranja i seksualnog uznemiravanja, na što je ona odlučno odgovorila da 'naravno da postoji' čudeći se da na takvo pitanje mora odgovarati.

Vaša reakcija na temu