Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić STIŽE LJETO Obojena izgleda vrlo loše, bageri na Kašjunima

STIŽE LJETO Obojena izgleda vrlo loše, bageri na Kašjunima

Ulaz u more je katastrofalan, čemu je svakako 'pomogao' odabir jeftinije varijante žala prošle godine

Ljeto je na vratima, a jedna od nekad najljepših plaža, Kaštelet ili poznatija kao Obojena, dočekat će i ovo ljeto u sramotnom izdanju. Firma Splitska obala, što se tiče njihovog obima posla, obavila je što je trebala, osim što stoji svježe razbijeni kameni tuš postavljen prošle godine.

Ulaz u more je katastrofalan, čemu je svakako 'pomogao' odabir jeftinije varijante žala prošle godine na što su Splićani negodovali govoreći da se donio 'šut' umjesto onog kakav je primjerice ispred objekta Dragana Jurišića Jenkija. U međuvremenu je netko i razbio jedan dio zidića uz rub 'Jenkijeve' plaže, tako da sve skupa ostavlja ružnu sliku.

Obojena je bila poznata i po tome što tadašnji koncesionar Jenki nije uzurpirao plaže ležaljkama, ostala je netaknuta. Nakon rušenja bespravno sagrađenih objekata, da se ne lažemo, izgleda očajno, osim što se asfaltirala pristupna cesta i plaža ponešto kozmetički uredila. 

U Planu upravljanja pomorskim dobrom nema koncesijskih odobrenja, iako je Grad pod dojmom euforije zbog uređenja Žnjana najavljivao identične module i na Kašteletu.

No, Obojena je zaboravljena, a Saša Horvat, iz Nadzornog odbora Splitske obale, nam je otkrio i da je Gradu predlagao da se izradi DPU za to područje. Od obećanja da hoće, nisu se pomaknuli s mrtve točke.

S druge strane, saznajemo se na ideju Županije u suradnji s DAS-om razmišlja o arhitektonsko urbanističkom natječaju za sve plaže, preciznije, Kašjune, Kaštelet i Firule, koji bi bio podloga za planove uređenja. Što će biti od svega, vidjet ćemo.

Na Kašjunima se, dodajmo, priprema plaža za kupače. Bagerom 'ravnaju' ulaz u more, a stigao je i pijesak kojim će poravnati tlo oko oba ugostiteljska objekta.

Ležaljke i 'baldahini' su već spremni...






Vaša reakcija na temu