Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Šuta: Kome smeta vukovarsko svjetlo?

Šuta: Kome smeta vukovarsko svjetlo?

'Žalosno je da u Splitu niti ono što dira u srca sviju nas ne može proći dostojanstveno pa čak ni uoči ove tužne obljetnice'

Na inicijativu vukovarskog branitelja i zatočenika tri srpska logora, Damira Plavšića, te uz podršku brojnih braniteljskih i drugih udruga, Plamen Vukovarskog svjetla - manifestacija kojom organizator kroz gradove diljem svijeta simbolično širi svjetlo iz Vukovara i tako prenosi spomen na vukovarsku žrtvu paljenjem svijeća ove godine dolazi i u Split, u veliku dvoranu Gripe. S obzirom na to da su nastali problemi zbog vatre u dvoranu, situaciju je komentirao Tomislav Šuta, predsjednik splitskog HDZ-a.

'Ništa ne bi bilo sporno da gradska vlast i JUŠO, unatoč prethodnom dogovoru s organizatorima koji su ishodili sve potrebne suglasnosti, samo dva dana prije samog događaja nisu zabranili paljenje svijeća pod izlikom sigurnosnih razloga. Na isti način svijeće su upaljene u brojnim gradovima u Europi i svijetu.

Kome smeta vukovarsko svjetlo i koji je razlog zabrane preostaje nam samo pretpostavljati, ali žalosno je da u Splitu niti ono što dira u srca sviju nas ne može proći dostojanstveno pa čak ni uoči ove tužne obljetnice', objavio je Šuta.

Vaša reakcija na temu