Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Šuta kazneno prijavio Karoglana: 'Upozoravao sam gradonačelnika...'

Šuta kazneno prijavio Karoglana: 'Upozoravao sam gradonačelnika...'

Zaziva i ostavke obojice

Predsjednik HDZ-a Split Tomislav Šuta predao je kaznenu prijavu protiv direktora Čistoće Ivice Karoglana zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti, odnosno nezakonitog pogodovanja tvrtki DEKRA za usluge najma radnika.

'U više sam navrata javno upozoravao gradonačelnika Ivicu Puljka da je njegov direktor u razdoblju od dvije godine isplatio gotovo 130 tisuća eura navedenoj tvrtki bez provođenja postupka javne nabave. 

Ukupno 57.857,17 eura u 2022. i 71.299,68 eura u 2023. godini isplaćeno je s računa Čistoće tvrtki s kojom je gospodin Karoglan i ranije imao poslovne veze, što ovo zaobilaženje postupka javne nabave čini posebno sumnjivim. Osim toga, indikativno je da druge javne ustanove i tvrtke u Hrvatskoj za identične usluge najma radnika redovito provode postupke javne nabave uz pripadajuće CPV oznake u postupcima', izvijestio je Šuta.

Smatra kako je 'sramotno ponašanje', kako ga je opisao, direktora Karoglana koji na pitanje o ovoj temi nije dao odgovor niti u Gradskom vijeću samo vrh sante leda objektivnih razloga zbog kojih je odavno trebao biti smijenjen.

'Nezakonito pogodovanje, Karepovac pod plamenom, svakodnevni smrad, šporak grad, nesposobnost i laži, skuplja usluga. Ivice, jedan i drugi, vrime je za ostavke', poručio je. 

Vaša reakcija na temu