Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović ŠUTA ODGOVORIO PULJKU 'Sazvao je dramatičnu konferenciju jer mu smeta azil za životinje'

ŠUTA ODGOVORIO PULJKU 'Sazvao je dramatičnu konferenciju jer mu smeta azil za životinje'

'Ponovno se nakon afere s Čistoćom želi boriti s radnicima koji za razliku od njegovih direktora imaju višestruko manje plaće'

Predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta odgovorio je gradonačelniku Ivici Puljku na optužbe da je tvrtku Vodovod i kanalizacija doveo u dramatično stanje dok je bio na njenome čelu, odnosno da nema za plaće te da će završiti godinu s dva milijuna eura minusa. Naveo je kako gradonačelniku zapravo smeta - azil za životinje te da iz tog razloga iznosi neistine. 

'Nakon jučerašnje neslužbene informacije u dijelu medija da ću, uz Igora Stanišića, preuzeti projekt izgradnje azila za životinje Ivica Puljak saziva dramatičnu tiskovnu konferenciju i priča koliko sam bio neuspješan kao direktor Vodovoda. Kakva slučajnost. Ivica, neka neslužbeno postane službeno. Da, preuzimam projekt koji je zamalo propao zbog tebe i pokazat ću ti kako se radi. Prati i uči!

Najbolji dokaz razina neistina koje iznosi Puljak može se ogledati kroz činjenicu da je u usvojenom Planu poslovanja za ovu godinu predloženo podizanje cijene usluge za 0,11 eura, dok je pod instrukcijom Ivice Puljka cijena podignuta za 0,3 eura. Odnosno, kako bi pokušali napraviti novi igrokaz, išli su na štetu građana Splita s 250% većom cijenom nego predloženom', istaknuo je Šuta. 

Naveo je zatim kako se gradonačelnik sa zamjenicima buni protiv povećanja plaća iako su u svim gradskom tvrtkama i upravi podigli plaće. Naglasio je kako je dvoličnost ove vlasti opet na djelu.

'Vodovod trenutno zapošljava oko 450 zaposlenika od kojih najviše ima vodoinstalatera i pomoćnih radnika koje je potrebno zadržati i nagraditi. Žao mi je da se Puljak ponovno nakon afere s Čistoćom želi boriti s radnicima koji za razliku od njegovih direktora imaju višestruko manje plaće i putne troškove.

Uistinu mi je žao što dolazi do javnog prepucavanja s ozbiljnim temama koje utječu na živote građana, zaposlenika i budućnost Splita', poručio je. 

Vaša reakcija na temu