Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
TEŠKA ARTILJERIJA Bika Jerryja traže i dronom

TEŠKA ARTILJERIJA Bika Jerryja traže i dronom

Potraga traje od petka kada je pobjegao iz klaonice

I dalje traje potraga za najpoznatijim bikom bjeguncem u Hrvatskoj, a danas je uz kopnene snage potraga za životinjom krenula i iz zraka. U potragu se danas uključio i dron opremljen infracrvenim kamerama kako bi ga lakše otkrili u brdima iznad Kaštela. Bik, koji je pobjegao iz klaonice još u petak i koji je zbog svoje snalažljivosti dobio ime Jerry, vješto izbjegava zlu kob. 

- Dron s infracrvenim zrakama bi ga morao pronaći. Sve je službeno, sve je po papirima, jučer bi mi još digli dron, ali nismo stigli na vrijeme ispuniti papire za dozvolu. Sad sve imamo, u potragu krećemo s područja gdje je zadnji put viđen. Idemo u brdo, tamo ima jedan veliki maslinik, tamo bi mogao biti - kaže Ivan Božić, vlasnik bika za 24 sata. 

Dron je poletio oko podne, a potraga bi trebala potrajati dok ne padne mrak. Kada ga pronađu, kaže Božić, poštedjet će ga, a već su mu se javili i neki OPG-ovi koji bi ga uzeli na čuvanje.

Vaša reakcija na temu