Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Grad Split TUŽNA VIJEST Preminuo je Dejan Kružić

TUŽNA VIJEST Preminuo je Dejan Kružić

Neizmjerno je zadužio Grad Split

Stigla je tužna vijest. U 70. godini života iznenada je preminuo ugledni ekonomist, sveučilišni profesor, dr. Dejan Kružić.

Kružić će, osim po zalaganju za rješenje problema Spaladium Arene, tako što se u svojstvu građanina borio na sudovima da Grad ne izgubi preko 600 milijuna kuna zbog štetnih ugovora s bankama, ostati zapamćen i po tome što je kao član Gradskog poglavarstva 2003. godine uveo red u gradsku blagajnu koja je bila na rubu bankrota. Te je godine Split bio jedini grad u Hrvatskoj koji nije imao duga.

Kružć je nedavno opet pozvan upomoć iz Banovine. Angažiran je na ugovor o djelu na rok od tri mjeseca kako bi iskoordinirao gradske odjele da bi zajedno pripremili ustavnu tužbu zbog presude Visokog upravnog suda donesene u travnju znbo odluke o komunalnoj naknadi koju je srušio Sportski grad TPN u stečaju.

Do posljednjed daha je tako pomagao svom gradu.

Kružić je bio dijelom tri 'splitske svetinje' - radio je na rukovodećim mjestima u splitskom Škveru, zatim u Hajduku (doduše u najkraćoj, svega mjesec i pol dana, eri Željka Jerkova), te je bio direktor Slobodne Dalmacije.

Dejan Kružić je ove godine dobio i Nagradu za životno djelo Grada Splita zbog iznimnog znanstvenog opusa i predanog rada usmjerenog na zaštitu interesa grada i građana.

Vaša reakcija na temu