Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović U stravičnoj nesreći poginuo 80-godišnji Hrvat koji godinama živi u Švedskoj

U stravičnoj nesreći poginuo 80-godišnji Hrvat koji godinama živi u Švedskoj

Službene potvrde iz policije još nema

U stravičnoj nesreći koja se  dogodila na odmorištu Mosor u utorak na autocesti smrtno je stradao 80-godišnji Hrvat koji godinama živi i radi u Švedskoj. Službene potvrde iz policije nema, ali neslužbeno doznajemo, da se do identiteta došlo i zahvaljujući prijavi građana koji su očekivali 80-godišnjaka da dođe na odmor.

Iz policije su nakon nesreće pozvali i očevice kao i sve koji imaju korisne informacije da se jave, a jedna od njih je bila i o 80-godišnjaku koji se zaputio na odmor.

Nakon očevida, podsjetimo, utvrđeno je da je vozač prilikom skretanja na pumpnu stanicu izgubio nadzor nad automobilom zabio se u drugo vozilo i odbio se u agregat za gorivo. 

U eksploziji je 80-godišnjak poginuo na licu mjesta, a u požaru su ozlijeđene još tri osobe. Najteže je ozlijeđen djelatnik MORH-a koji je smješten u Jedinici intenzivnog liječenja KBC-a Split, i dalje životno ugrožen. Na liječenju je zadržan i Osječanin koji se spasio svoju obitelj iz gorućeg automobila. Lakše opekline je dobila i francuska državljanka, koja je nakon pregleda otpuštena na kućnu njegu.

Od utorka se utvrđuje identitet poginulog, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je rekao i da će se saznati međunarodnom policijskom suradnjom, jer je vozilo švedskih registarskih oznaka čiji je vlasnik poznat. Bilo je sporno je li vlasnik i bio za volanom.

Točan uzrok smrti trebala bi pokazati obdukcija, a kako se govorilo nakon nesreće, vrlo moguće je da mu je pozlilo za volanom.

Vaša reakcija na temu