Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Udruga Diatus: Mlade inovatore treba više poticati i pomagati im

Udruga Diatus: Mlade inovatore treba više poticati i pomagati im

Održali su godišnju skupinu

Udruga inovatora Diatus održala je, 10. travnja, godišnju skupštinu u prostorijama Gradskog kotara Blatine Škrape u Splitu.

Izvješće o radu u prethodnoj godini podnio je predsjednik udruge Mihajlo Milan Čizmić, koje je i prihvaćeno. Također je prihvaćeno novčano izvješće kao i Plan za tekuću godinu, a sve je prethodno prošlo kroz Izvršni odbor Diatusa. Zbog upražnjenog mjesta na poziciju likvidatora izabran je Željko Krnić.

Spomenute su neke od međunarodnih izložbi na kojima su nastupali inovatori u organizaciji Diatusa, gdje su dobili nekoliko medalja i priznanja.

Inovatore, članove Diatusa, zanimale su razne teme, a najviše se je razgovaralo o poslovima na pomoći inovatorima kod prijave patenata pri Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo. Tako se došlo do zaključka kako treba još više poticati i pomagati inovatore, a naročito mlade iz osnovnih i srednjih škola te fakulteta.

I ove će se godine održati već tradicionalni Natječaj za najbolju inovaciju Dalmacije. Prvi put u Hrvatskoj, pobjednici u pojedinačnim kategorijama dobiti će i novčane nagrade, čiju će visinu odrediti Izvršni odbor, a bit će veće od povremene pomoći umirovljenicima.

Vaša reakcija na temu