Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash UDRUGA DOMINO 'Novo doba koje nam ovi religiozni fundamentalisti spremaju i koje grade preko domaćih političkih pijuna distopijska je budućnost kojoj se treba oduprijeti'

UDRUGA DOMINO 'Novo doba koje nam ovi religiozni fundamentalisti spremaju i koje grade preko domaćih političkih pijuna distopijska je budućnost kojoj se treba oduprijeti'

Oglasili se se priopćenjem vezano za Europski kongres obitelji

Zvonimir Dobrović, predsjednik Udruge Domino, oglasio se priopćenjem vezano za Europski kongres obitelji.

Prenosimo ga u cijelosti.

'Nakon što su se prije nekoliko tjedana u Zagrebu okupili vodeći ljudi Vision Networka, lobističke mreže ultrakonzervativnih međunarodnih grupa najmračnijih namjera po ljudska prava i slobode, ovog vikenda poprište konzervativnih politika bio je Dubrovnik. Pod nazivom Europski kongres obitelji, ovaj skup nimalo ne krije svoje ciljeve zabrane pobačaja, razvoda, istospolnih brakova i kontracepcije, a sve te ciljeve uredno i poslušno politički prepisuju od američkih religioznih fundamentalista. Ne treba zaboraviti da se ovaj fundamentalisticki skup koji gradi transatlantsku osovinu mržnje polarizacije i negira naše zajedničke europske vrijednosti uspješno implantirao u budžet i legitimitet Europskog parlamenta te da trošak ovog skupa snose i hrvatski porezni obveznici.

Hrvatska se, zaslugom udruge U ime obitelji i Željke Markić, ali i zaslugom prilično zaspalih domaćih 'progresivnih' političkih opcija, uvelike koristi kao poligon za sve jači utjecaj raznih lobističkih ultrakonzervativnih organizacija i politika koje u Europi žele stvoriti novo doba u kojem će žene umirati zbog zabrane pobačaja, u kojem će LGBTIQ+ prava biti zatirana, u kojem će pravo na privatni život nestati.

Posljednje dvije godine pružamo sustavni otpor takvoj vrsti politika čije posljedice smo već imali priliku vidjeti u Poljskoj, upozoravajući redovitim organiziranjem Tihe mise Arijane Lekić Fridrih iz čega su se razvile grassroot akcije diljem Hrvatske. Ne zaboravimo da je Hrvatska je trebala biti sljedeća Poljska, ali neće biti, neovisno o naporima domaćih i uvoznih proxy oportunista, jer danas vjerujemo da građanke i građani Hrvatske vrlo dobro razumiju što se događa iza zatvorenih vrata ovakvih skupova.

Novo doba koje nam ovi religiozni fundamentalisti spremaju i koje grade preko domaćih političkih pijuna distopijska je budućnost kojoj se treba oduprijeti, obraniti sekularnost Hrvatske i drugih europskih država te najglasnije upozoravati i reći ne bilo kakvom oduzimanju ili povlačenju stečenih prava koja kao građanke i građani imamo.

Upravo zbog svega ovoga, pitamo se što su radili na ovom skupu mračne desnice u Dubrovniku ministri u Vladi RH - i to demografije i gospodarstva? Koje su se to demografske politike raspravljale na ovom skupu? Kroji li nam vjerski fundamentalizam demografiju? Kakve su gospodarske teme bile na programu da bi se opravdalo prisustvo resornog ministra? Da li su bili službeno ili privatno na ovim skupovima i o čijem trošku?'

Vaša reakcija na temu