Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Uhićen Josip Škorić. Sporni radovi na postavljanju rasvjete na Pelješkom mostu?

Uhićen Josip Škorić. Sporni radovi na postavljanju rasvjete na Pelješkom mostu?

Akcija USKOK-a

Nakon što je USKOK objavio da su u tijeku uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji na području više gradova u Hrvatskoj zbog sumnje u koruptivna kaznena djela, N1 je doznao da je uhićen bivši predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić koji je krajem kolovoza iznenada podnio ostavku na funkciju koju je obnašao od 2017. Među uhićenima je i predsjednik uprave Osijek Koteksa Zoran Škorić.

Neslužbeno se doznaje da su među spornim stvarima koje se istražuju i radovi na postavljanju rasvjete na Pelješkom mostu?

'Navedene radnje provode se na području Zagreba, Osijeka i Vukovara u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela', naveli su iz USKOK-a.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će, kako je najavio, pravodobno obavijestiti javnost. Oglasio se i MUP.

'Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (služba Osijek) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta. U tijeku su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji na području Zagreba, Osijeka i Vukovara. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici predat će osumnjičene osobe pritvorskom nadzorniku, dok će kaznenu prijavu protiv njih podnijeti Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta', naveli su iz MUP-a. 

Vaša reakcija na temu