Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Marijo Kozina URUŠAVA SE LOKVA U VELIĆU 'Ivane Bugarine, šta se čeka?'

URUŠAVA SE LOKVA U VELIĆU 'Ivane Bugarine, šta se čeka?'

'Postavlja se sa pravom pitanje kome i čemu svi vi uopće služite'

Volonter Marijo Kozina iz Velića još jednom upozorava da je došlo do urušavanja velike elipsaste Lokve u njegovom mjestu, na području grada Trilja.

'Ivane Bugarine, šta se čeka?

Prošlo je točno mjesec dana od kada sam ponovno po tko zna koji put do sada preko službenih kanala i medija pisanim i usmenim putem ponovno upoznao i upozorio sve nadležne i odgovorne osobe i službe po pitanju katastrofalnog stanja i dodatnog nepovratnog urušavanja crpadure Velike elipsaste lokve u mjestu Velić i do dana današnjeg se nije pokrenulo apsolutno ništa, osim tradicionalnog ignoriranja, šutnje, igranja gluhih telefona i izbjegavanja odgovora na postavljena pitanja i moje zahtjeve vezano za spašavanje i sanaciju vrlo vrijednih objekata i našu zaštićenu povijesnu i kulturnu baštinu.

Naime početkom ove godine i na moju osobnu inicijativu i angažman, jer svih vas sada, kako je to već tradicionalno i poznato, nije apsolutno briga, Grad Trilj je pristao na suradnju, odnosno da se kao pravno tijelo ispred lokalne samouprave kandidira na natječaj za obnovu dva spomenuta objekta koja su u jako ruševnom i devastiranom stanju (stara crkva Gospe od Ružarija i Mjesna lokva) ispred Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske .

Odobrena su početkom ove godine novčana sredstva za obnovu tih  objekata i to konkretno za crkvu Gospe od Ružarija 30.000€, a za Mjesnu lokvu 20.000€.

Pribavljena novčana sredstva treba utrošiti do kraja kalendarske godine koja je pri kraju jer će ista propasti i morati biti vraćena u proračun ako se namjenski ne utroše, a vi se još svi zajedno niste pomakli sa mjesta? Zašto nije raspisan javni natječaj za prvu fazu radova i rekonstrukciju krovišta stare Crkve i krenulo se sa obnovom, zašto nije izrađena sva potrebna dokumentacija za sanaciju Velike Lokve, odnosno crpaduru u prvoj fazi ni nakon mojih konstantnih  molbi i zahtjeva da se žurno to pokrene jer se dodatno i nepovratno dalje urušava i prijeti joj trajno devastacija u izvornom obliku?

Zašto mi Vi i Vaše službe ne odgovarate na moje konstantne upite putem maila i službenih kanala komuniciranja sa Gradom Triljem?

Zasto ignoriranje i gluhi telefon vaših službi i zaposlenih službenika? Imaju li možda naputak da mi se ne javljaju i ne odgovaraju na moje pozive i upite?

Svi ste redom odgovorni ako se objekti u narednom periodu budu dalje nepovratno urušavali zbog vašeg nemara i nebrige. Odgovorni ste osobno imenom i prezimenom, kao i vaše službe, a ponajprije Komunalna služba Grada Trilja koju vodi nova pročelnica gđa. Monika Domazet i koju zadnjih mjesec dana ne mogu nikako  iskomunicirati, kako putem e- maila, tako i telefonskim pozivima upućenima na službeni mobitel i službeni telefonski  broj Grada Trilja!

Zadnji moj telefonski kontakt sa imenovanom je bio točno prije  mjesec dana kada sam je pozvao i kada je trebao netko iz Grada doći zajedno sa službenicima Konzervatorskog odjela iz Splita na teren i sagledati trenutno stanje i urušeni dio Mjesne lokve Velić da se žurno pokrene procedura zaštite i obnova. Nije se pojavila niti mi odgovara na mailove i pozive, jeste joj vi možda dali takav naputak jer je inače ljubazna i komunikativna osoba po prirodi, uvijek nasmijana i pristupačna u našoj povremenoj i potrebitoj  komunikaciji?

Šta se događa i po čijem nalogu me pokušava izbjeći u zadnje vrijeme, je li možda po Vašem?

Odgovorite!

Opravdanje kad je sretnem osobno je uvijek isto, preokupiranost poslovima? Za sve do sada, nejavljanje i terenske izvide na koje stalno pozivam i za druge segmente u svakodnevnom radu i zaduženjima tog gradskog odjela, od saniranja divljih deponija do pristojnog održavanja Mjesnog groblja Velić, sigurnosti u prometu na lokalnim nerazvrstanim cestama u nadležnosti Grada Trilja i sl.

Tražim da javno odgovorite meni i javnosti zašto nije pokrenut postupak javne nabave zadnjih mjesec dana vezano za novonastali problem oko Mjesne Lokve Velić i zašto niste poduzeli sve potrebne radnje i aktivnosti da se to žurno organizira, sprovede i realizira na terenu?

Isto tako pitam i Konzervatorski odjel Split, gđa. Ivana Radovani koja je sa kolegom Hrvojem Vuletićem osobno bila na terenu početkom rujna, sagledala situaciju, obavila razgovor istog dana s gradskim službama i ne odgovara mi dalje na moja konkretna postavljene  pitanja oko tijeka realizacije sporne problematike nego me službenim i izlizanim birokratskim odgovorima ignorira, prebacuje lopticu na Lokalnu samoupravu svjesno i znajući da su ta dva spomenuta  objekta registrirana i trajno zaštićena ispred resornog Ministarstva kulture i medija RH čija su i oni službena sastavnica i odgovorno tijelo za sanaciju i zaštitu vrlo vrijedne baštine koju godinama pokušavam spasiti i sanirati? Bez svih Vas nabrojenih pravnih tijela kao običan građanin to nisam u mogućnosti odraditi, a zbog vašeg nerada i ignoriranja mi predstavljate dodatan teret i problem u mojim nastojanjima da se spomenuto realizira!

Još od 2011. god. kada sam bio predsjednik Mjesnog obora Velić inzistiram da se ove znamenitosti saniraju i trajno sačuvaju, svi ste dobro upoznati sa problematikom i nitko od Vas praktički ne poduzima nista bez moga svakodnevnog inzistiranja i angažmana šta je više nego sramotna spoznaja.

Postavlja se sa pravom pitanje kome i čemu svi vi uopće služite i koja je uopće vaša svrha u javnom radu i djelovanju za boljitak cjelokupne zajednice i društva u kojem danas živimo?', poručio je.

Vaša reakcija na temu