Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Batarelo: Možemo biti napredni i reći: 'Ja nemam ništa protiv toga da odrasli muškarac piški na istom mjestu gdje i moja malodobna kćer!'

Batarelo: Možemo biti napredni i reći: 'Ja nemam ništa protiv toga da odrasli muškarac piški na istom mjestu gdje i moja malodobna kćer!'

Organizator je katolička udruga Vigilare u suradnji s građanskom inicijativom 'Zaštitimo žene, odbacimo (rodnu) ideologiju'

18.15 - Prosvjed je završio. Organizatori su poručili Vladi i Saboru da ukinu ideologiju koja negira biološke datosti kako bi se potpuno promijenio i uništi brak, obitelj, spolnost i prokreacija.

- Jasno poručujemo da rodna ideologija nema veze sa zaštitom žena od nasilja, već je usmjerena na ukidanje pojma 'žene' i ono što je neodvojivo od njega, a to je majčinstvo. Nije usmjerena protiv nasilja u obitelji nego teži dokidanju obitelji. Recimo otvoreno da ne prihvaćamo Konvenciju koja vrši nasilje nad jezikom i umom i ozakonjuje ispiranje mozga narodu. Zato sve vas pozivam da zaštitimo našu djecu i žene, odbacimo svaku ideologiju i recimo odlučno ne razaranju kulture vjere i tradicije hrvatskog naroda - završio je Teo Klarić iz građanske inicijative.

18.01Matko Marušić je rekao da rodna teorija nije pseudoznanstvena, već da je ona teorija izvan zdrave pameti. 

- Znanost i znanstveni pristup su vrlo zahvalni za suprotstavljanje takvim prevarama jer se znanost poziva isključivo na čovjekove istraživačke podatke. Podaci stvaraju dokaz koji se sastoji u brojevima, prema tome u znanosti nije lako lagati. Uvijek zovem gdje me zovu, jedanput sam bio na skupu feministica i lezbijki, bilo je sasvim dobro. Reći ću pet točaka, a pozivam sve znanstvenike koji misle drugačije da sjednemo i razgovaramo o znanstvenim dokazima. Prvo: ne postoji nijedan znanstveni dokaz da postoji rod u glavi, a postoji bezbroj dokaza da tome nije tako. Rodna teorija je primarno protuznanstvena, a tek onda protuljudska, protuvjerska, protudječja... Naravno da ona ne priznaje i ne voli Boga, pa i ne mora, ali onda ostaje samo znanost. I zato ja pozivam na javnu scenu da govorimo o znanstvenoj utemeljenosti ili neutemeljenosti rodne ideologije. Ona je protumedicinska, negira banalne, stoljećima poznate stvari. I na kraju, rodna teorija je brutalno antievolucijska. Postoje samo dva načina da se objasni život, jedna je evolucija, a druga je da ga je stvorio Bog. Tko su oni da negiraju Boga, a govore protiv evolucije?! Pozivam ministricu Divjak da organizira okrugli stol i da se sama očituje o znanstvenosti ili neznanstvenosti rodne ideologije. Sabor bi trebao donijeti odluku na informaciji, ne na politici. Pozivam Peru Lučina da se nađemo i da razgovaramo o rodnoj ideologiji, ne da bi se izvrijeđali ili da bi se svađali, nego da bi javnost dobila znanstvene činjenice. Završit ću s jednim stihom: 'On vreba da zgrabi moju bijelu dušu i sune s njome u bezdanu tamu.

18.43Predsjednik udruge Vigilare Vice Batarelo svoje je obraćanje započeo pozdravom 'Hvaljen Isus i Marija', a na početku je ispričao kako mu je prijatelj iz Portugala nedavno govorio kako će oni usvojiti zakon koji će omogućiti djeci na početku puberteta da samostalno bez znanja i pristanka roditelja promijene svoj spol i da postanu drugi rod.

- Portugal je samo jedna od 14 zemalja koje su ratificirale Istanbulsku konvenciju. Rođeni smo kao muško ili žensko, svi smo to naučili. Iz laboratorija marksističkih pseudoznanstvenika imamo organizirani napad na osnovne termine i ljudsko dostojanstvo. Ovo što se događa nije slučajno, to je pomno planirano. Njihov cilj su naša djeca, naše škole i naši školski programi, a mi Hrvati dobro znamo ako izgleda indoktrinacija. Tek nakon što smo se oslobodili toga, evo jedna nova nadnacionalna organizacija želi nam nametnuti nešto što mi većina Hrvata jednostavno ne želimo. Ne želimo da naša djeca uče neomarksističke gluposti da postoji nešto drugo osim muškarca i žene, spol se ne može mijenjati, ne želimo nametanje nove hibridne riječi rod, ne želimo ukidanje različitih WC-a. Možemo biti napredni i reći:'Ja nemam ništa protiv toga da odrasli muškarac piški na istom mjestu gdje i moja malodobna kćer'.  Ne želimo rodne dane, ne želimo rodno neutralan jezik. Čuli smo da će uskoro doći roditelj broj 1 i roditelj broj 2, a ne majka i otac. Nasilnik je nasilnik, bez obzira kojeg je spola i takve tipove treba zatvarati - rekao je Batarelo i dodao:

- Želimo poslati poruku premijeru Plenkoviću da ne ratificira Istanbulsku konvenciju. Poštivajte našu dominantnu katoličku kulturu i tradiciju, naš narod je doživio previše marksističkih socijalnih eksperimenata. Pustite nas i našu djecu na miru. Borit ćemo se protiv ovakvih nakaradnih konvencija. Nećemo mirovati! Nećemo! Ustanak je počeo ovdje u Splitu i vidimo se uskoro u Zagrebu - završio je Batarelo.

17.35 - Sanja Bilač je pitala okupljene:

- Istanbulska konvencija negira nacije i suverenitet države. Stoga vas pitam je li ratificiranje u interesu hrvatskog naroda?

Dobila je jednoglasan odgovor:
- Nije.

Bilač je zaključila da je Istanbulska konvencija 'nezakonita i neprihvatljiva'.

- Čitajući hrvatsku inačicu zaključit ćete da ona nije napisana hrvatskom jezikom. Zašto nije napisana hrvatskim? Zato što se manipulira riječima i daje im se drugačije značenje – rekla je.
Posebno je, kaže, zaboljela definicija žene po kojoj se ne misli samo na starije od 18 godina.

- Riječ žena se daje i djevojčicama. Neću vam sada reći što to znači i koje su posljedice ovakvog definiranja žene.

17.20 - Danijela Visković Veršić je poručila da žene neće biti zaštićenije Istanbulskom konvencije, čak suprotno – ona donosi brojne probleme.

- Pod krinkom zaštite od nasilja nad ženama uvodi se rodna ideologija, samo izjavom se može promijeniti iz muškarca u ženu - rekla je Visković Veršić, te zapitala:

- Može li Ivica odjedanput postati Marica?

Rekla je da bi to dovelo do brojnih problema, od izdvojenih ženskih od muških svlačionica, do sportskih natjecanja na kojima će se muškarci promjenom roda moći natjecati kao žene i biti nadmoćniji.

- Djecu bi se od vrtićkih dana učilo da se ne rađaju kao muškarci i žene, nego da odgojem to postaju. Ne bi bilo više pojmova otac i majka, nego roditelj 1 i roditelj 2. Potpisujemo razaranje vlastitog identiteta....

17.04 - Prosvjednici lagano pristižu. Sad ih je stotinjak. Početak se očekuje svaki trenutak.

16.55 - Za desetak mnuta trebao bi početi peosvjed na Trgu Gaje Bulata, ispred crkve Gospe od Zdravlja, protiv ratificiranja tzv. Istanbulske konvencije. Organizator je katolička udruga Vigilare u suradnji s građanskom inicijativom 'Zaštitimo žene, odbacimo (rodnu) ideologiju', a skup će se održati pod istoimenim sloganom. Za sada se okupilo 20-ak prosvjednika.

Vaša reakcija na temu