Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Večer Monumentalne fontane: 'Nakon dugo vremena gradska uprava se osvrnula na želje građana'

Večer Monumentalne fontane: 'Nakon dugo vremena gradska uprava se osvrnula na želje građana'

Konzervatori su rekli da je dosta prošlosti. Znači li to da se zalažu za druga rješenja, suprotna zaključku Gradskog vijeća? Čekamo smjernice već nekoliko mjeseci

Oštarija Viđakovi bila je u četvrtak domaćin Večeri Monumentalne fontane. Facebook grupa 'Inicijativa za obnovu Monumentalne fontane' i Društvo kulturne baštine, naime, poveli su ljubitelje 'Bajamontuše' kroz povijest, ali, vjeruju okupljeni i u budućnost.

Povod je, kazao nam je Ante Toni Alujević u ime Facebook grupe, obilježavanje  značajne godinu za obnovu Monumentalne fontane.

- Nakon dugo vremena gradska uprava se osvrnula na želje građana i u peti mjesec je donijeta odluka kojom su širom otvorena vrata obnovi - obrazložio je Alujević.

Zadovoljni su da su 'dobili na papiru' kako će se u sklopu uređenja Trga Franje Tuđmana obnoviti Bajamontijeva fontana.

- Čeka se još zeleno svjetlo konzervatora, koji su bili rezervirani - dodao je.

U ime Društva prijatelja kulturne baštine dr. Ante Tukić, ujedno i predsjednik Komisije za obnovu splitske fontane poručio je da će s Inicijativom i dalje djelovati s jednakim ciljem.

- Zaključak Gradskog vijeća je dobrodošao, ali je napisan tako da neki mogu praviti različite kombinacije. Komisija je bila jednoglasna, konzervatori su pak rekli da je dosta prošlosti. Znači li to da se zalažu za druga rješenja, suprotna zaključku Gradskog vijeća? Čekamo smjernice već nekoliko mjeseci - oprezan je, ali i optimističan dr.Tukić.

Gradski vijećnik Igor Boraska također se nada obnovi, tim više što je u ovogodišnji proračun ušao njegov amandman o sredstvima za pripremu dokumentacije.

- Do konca ove godine trebalo bi se pokrenuti - smatra.

Uz nadu u obnovu večer nije propustio reformist Joško Dvornik, ali uz ogradu da to ipak ovisi o budućem gradonačelniku.

- Ključna je nova gradska uprava, a mi smo tu i da skupimo dobrovoljne priloge -  poručio je.

U predblagdansko vrijeme, Bajamontijeva fontana okupila je tako brojne zagovornike i inicijatore koji su postigli prvi korak u izgradnji. Od makete izložene u Oštariji do realizacije na Rivi veliki je korak napravljen.

Vaša reakcija na temu