Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović VIDEO Ministar Božinović stigao na požarište kod Šibenika: Nema žrtava. Oštećeno je sedam kuća i isto toliko automobila

VIDEO Ministar Božinović stigao na požarište kod Šibenika: Nema žrtava. Oštećeno je sedam kuća i isto toliko automobila

Započeo je očevid

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović obišao je operativne snage koje gase požar na području Grebaštice kod Šibenika.

'Oštećeno je sedam kuća - četiri krovišta i tri fasade. Sedam automobila je izgorjelo - tek treba utvrditi jesu li svi bili od ranije u voznom stanju. Oštećeno je nešto manjih gospodarskih objekata, dva ili tri.

Žrtava nema, a imovinska šteta, bilo da su kuće, gospodarski objekti ili vozila u pitanju, nije velika', izvijestio je.

Kazao je kako su sada snage usmjerene prema dijelu gdje gori, odnosno prema Primoštenu. Prema onome što je čuo od vatrogasaca, trebalo bi se večeras zaustaviti širenje. Međutim dosta toga će ovisiti o vjetru. 

'Ovo je danas bilo orkansko jugo, u privremeno Air Tractori uopće nisu mogli letjeti. U jednom smo trenutku imali osam protupožarnih zrakoplova. Ne sjećam se da smo u zadnje vrijeme na jednom požarištu imali toliku grupu zračnih snaga', kazao je ministar Božinović. 


Priopćio je kako je dio stanovnika evakuiran. Uglavnom su se sami snašli. 

'Organizirano se na smještaj javilo 11 osoba. Radi se o tri obitelji - jednoj iz Slovenije i dvije iz Bosne i Hercegovine. Smješteni su u dvorani Baldekin u Šibeniku. Kamp su ljudi napuštali, neki se vraćaju', naveo je.

Istaknuo je kako je bilo dosta napeto. Požar je ušao u mjesto između kuća. No koordiniranim i snažnim angažmanom vatrogasaca i zračnih snaga HRZ-a, naglasio je, situacija je smirena. 

'Započeo je očevid kojim će se utvrditi uzroci požara', poručio je Božinović. 



Vaša reakcija na temu